Musim sejuk datang lagi di negara barat seperti Eropah dan Benua Amerika.

Bagi kita yang tinggal di negara yang mempunyai cuaca panas sepanjang tahun, bermain salji merupakan antara impian yang menyeronokkan.

DSC09619-630×420
HYPE
Miliki ‘HUAWEI nova 5T’ Smartphone Paling Bergaya 2019 Esok
Baca lagi →

Maklumlah kat negara kita ada hujan je, salji tak ada.

Tapi pandangan anda mungkin akan jadi sebaliknya bila melihat kejadian yang berlaku di Buffalo, New York ini.

Salji turun dengan lebat hingga mencecah antara 50 ke 70 inci disebabkan oleh “lake snow effect”

1. Lihatlah ramalan cuaca ini. Buffalo diramalkan akan menerima antara 50 ke 70 inci salji. Banyak tu.

 

2. Perbezaan yang ketara antara kawasan yang terkena tempias “lake snow effect” dan kawasan yang tak kenasalji 1

 

3. Gumpalan awan tebal kesan dari “lake snow effect”

This pic I took from work tonight represents the division of weather #buffalo #northtowns #southtowns ☁☀

A photo posted by Kim Alessi (@kimalessi) on

 

4. Jika beberapa kilometer di jalan raya penuh dengan salji tebal, perkara sebaliknya pula berlaku di beberapa kilometer selepas itu iaitu di kawasan yang tidak terkena tempias lake snow effect

What a terrible commute. The top photo is from the 990 north of Buffalo (I was going about 15 mph.) The bottom is a couple miles from work. What a difference! #lakeeffect #wny #buffalo #snowmygod A photo posted by Kylie (@kyhenders) on

 

5. Kereta ni semalam ada, hari ni dah tak ada. Kena bungkus dengan salji

 

6. Antara yang trending di Twitter pada saat ini di USA adalah “buffalo door”. Ini buktinya

 

7. Ini pun sama

Thanks Obama #snow #buffalo #blizzard #lakeeffect #winter

A photo posted by jt76716 (@jt76716) on

 

8. Dan ini – harus baby ni rasa macam duduk dalam peti aissnow 1

 

9. Ramai yang terkurung di dalam rumahsnowy

 

10. Dan ada yang terperangkap lebih dari 24 jam di pejabat juga

 

11. Salji juga telah berjaya menyelinap masuk hingga ke garaj mereka

garage

 

12. Ada yang terpaksa gali terowong agar dapat keluar dari rumah mereka

gali salji

 

13. Sedar-sedar je kereta dah kena timbus salji

No Rosie u can’t take the snow with you. #buffalo #snow #lancaster #1500 #4×4 #out

A photo posted by Austin Manna (@austinmanna) on

 

14. Dan terus hilang di telan salji salji 2

 

15. Sampai ke tingkat 2 rumah. Kira macam tinggal kat igloo lah ni

 

16. Ada salji yang berjaya pecah masuk ke dalam rumah juga nampaknya

snow burst

 

17. Dan lagi

snow burst 2

 

18. Banyaknya salji. Nampak lawa juga view dia. Teringat kisah salji dalam kartun Disney

snow burst 3

 

19. Tebal nya salji

snow 2

 

20. Nah, belanja gambar lagi.

snow 3

 

21. Tengok betapa tingginya salji tu

snow 5

 

22. Hampir ke paras pinggang. Kat atas bumbung saja tu, belum yang kat bawah

snow 6

 

23. Ni paling epik. Dah tak larat nak buang agaknya. Usung saja lah salji tu atas bumbung kereta. Asal kereta boleh jalan je. Hehe.

snow 4

Sumber : BuzzFeed

Walaupun dah lihat salji tebal begini, kami tetap rasa nak main salji juga. Anda bagaimana?

Like page The Vocket di Facebook

Anda Mungkin Suka