Terkenal sebagai ‘syurga sate’, kami pernah mengulas bagaimana sate mula bertapak dan terkenal di Kajang sebelum ini. Bukan mahu bercakap akan sejarah atau keenakan sate, tetapi satu isu telah mendapat perhatian netizen.

Terbaharu, Sate Rono Kajang telah memuat naik perkongsian di Facebook miliknya perihal pelanggan makan ‘lari’ tanpa membuat pembayaran pada Ahad yang lalu dan menuntut pelanggan tersebut melunaskan segala bil-bil mereka.

HYPE
Lenovo Janjikan Pengalaman ‘Gaming’ Dan Kerja Lebih Lancar Dengan Legion 5 Dan G27q-20 Monitor
Baca lagi →

Assalamualaikum dan salam sejahtera,Minta jasa baik pelanggan yg duduk di meja A5 pada Ahad 20hb Dec 9.30pm untuk…

Posted by Sate Rono Kajang on Sunday, December 20, 2020

Menerusi perkongsian tersebut, ini bukan kali pertama pelanggan tersebut makan tanpa bayar tetapi sudah 3 kali melakukan perkara tersebut. Jika pelanggan tersebut tidak menghubungi pihak Sate Rono Kajang, pihaknya akan ‘publish’ video CCTV yang menunjukkan pelanggan tersebut keluar tanpa membuat pembayaran.

Tambahnya, tujuan utama perkongsian tersebut adalah sebagai peringatan dan kesedaran kepada si pelaku dan orang ramai agar kejadian seperti ini tidak berulang kembali.

Screenshot 2020-12-22 at 12.55.14 PM

Mengulas lanjut kenapa pihak Sate Rono Kajang tidak mengecam si pelaku walaupun kesalahan berulang, pihaknya mengatakan modus operansi si pelaku datang ketika ramai orang dan juga tidak dapat mengecam semua pelanggan yang keluar masuk kedai.

Menerima mesej daripada netizen yang baik hati untuk membayarkan bagi pihak si pelaku, Sate Rono Kajang mengatakan pihaknya hanya sudi menerima wang daripada si pelaku. Apakah pendapat anda mengenai kes ini?

Sementara itu, kami kongsikan bagaimana Sate Haji Samuri naikkan nama Kajang pada pautan di bawah ini.

Bagaimana Sate Haji Samuri Bantu Dalam Menaikkan Nama Bandar Kajang

Hilang Kerja Sebagai Pramugari, Wanita Ini Jual Sate Demi Untuk Teruskan Hidup

‘Food Truck’ Sate & Sake Milik Warga Malaysia Ini Tempa Nama Di Itali

Anda Mungkin Suka