Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

“Wuishh lain maciem sungguh fashion baju raya kau, ini yang viral di social media tu kan?”

Anda pernah atau tidak buat perkara rare masa raya? Kadang-kadang bila buat benda yang lain daripada yang lain masa raya ini, barulah sambutan hari raya terasa lebih meriah. Lebih-lebih lagi, zaman ledakan teknologi ini, di mana semua benda kita mahu kongsi di media sosial.

Cakap tentang benda rare, kami ingat lagi beberapa moment lain maciem yang pernah jadi trending masa raya satu ketika duhulu. Anda pernah buat atau tidak? Baik mengaku cepat!

1. Raya dahulu vs sekarang, mengimbau kenangan betul

Mister Potato Raya 1

Satu ketika dulu trending orang buat challenge ini, di mana anda kena ambil gambar serupa macam gambar lama yang pernah dirakamkan. Paling best kalau gambar yang dirakamkan itu nampak sama yang berubah hanya latar masa sahaja.

Kami tabik famili yang berjaya untuk buat challenge ini. Iyalah bukan senang mahu adik-beradik atau sanak-sedara berkumpul dalam satu masa. Benda macam ini kalau dibuat setiap kali raya bukan sahaja boleh mengeratkan silaturahim malah menggamit memori. Nak try jugalah tahun ini!

2. Bergaya dengan baju raya extraordinary, barulah menonjol

df8a

Selalunya setiap kali raya majoriti yang meraikan akan mengenakan baju kurung atau baju melayu. Tetapi bila baju raya anda mempunyai corak yang berbeza daripada kebiasaan, anda mesti akan jadi tumpuan.

Iyalah, siapa sahaja yang sanggup pakai baju raya corak Hello Kitty atau Doraemon ketika hari raya. Lain daripada yang lain sungguh. Nak kata cantik itu pendapat masing-masing. Memang tunggu kena kecam rasanya.

3. Melancong ke luar negara masa raya. Best atau tidak?

Beraya-di-Beijing-11-696×487

Kredit gambar: Limau Mandarin

Kalau dahulu semasa hari raya menjadi satu kewajipan untuk pulang berkumpul beramai-ramai di kampung. Tetapi sekarang macam sudah jadi satu trend baharu pula, menyambut raya di perantauan.

Mungkin bagi sesetengah orang tidak meriah raya di luar negara. Tetapi sebenarnya asalkan anda berkumpul bersama yang tersayang, semangat raya itu tetap akan ada. Cewahhh!

4. Raya dengan snek Mister Potato edisi terhad raya. Memang Lain Maciem!

Mister Potato Raya 4

Anda nak tahu macam mana anda boleh sambut raya lain maciem tahun ini? Kami ada jawapannya. Anda kenalah sambut raya dengan snek Mister Potato edisi terhad. Kali ini bukan satu tetapi ada dua perisa yang korang kena cuba tahu!

Sejak Mister Potato bagi teaser di laman facebook mereka, netizen sudah mula tinggalkan komen tentang perisa yang akan dikeluarkan. Nampaknya netizen takkan dikecewakan! Ini kami kongsi sikit cara raya Lain Maciem dengan Mister Potato.

Mister Potato Rendang Crisps & Satay Chips edisi terhad. Memang kena cuba!

Bukan biasa-biasa nampaknya perisa edisi terhad Mister Potato kali ni. Sudahlah rendang dengan satay memang favourite rakyat Malaysia, dibuat pula perisa snek kentang kegemaran ramai. Mesti anda mahu cuba kan?

Untuk edisi terhad ini, Mister Potato Rendang Crisps hanya ada dalam bentuk canister sahaja, Mister Potato Satay Chips pula dalam format beg yang biasa anda beli itu.

Nak sesuatu yang Lain Maciem raya nanti? Dapatkan Mister Potato anda!

PotatoSticker_2_Driving

Raya nanti anda jangan lupa dapatkan Mister Potato Rendang Crisps dengan Satay Chips ini. Boleh kongsi-kongsi dengan saudara-mara atau tetamu yang datang berkunjung ke rumah.

Tidak perlu hendak menyusahkan diri kacau-kacau atau kipas-kipas bila nak makan rendang atau satay sebabnya anda boleh dapatkan rasa ini hanya dengan makan Mister Potato.

Terus sahaja ke laman Facebook rasmi Mister Potato, kalau anda mahu maklumat lebih lanjut tentang tentang produk ini ya?

Jom serbu pasaraya berdekatan anda untuk mendapatkan Mister Potato Rendang Crisps dan Satay Chips edisi terhad ini. Kalau terlambat anda yang rugi. Adios Amigo!