Ada tiga jenis wanita di dalam dunia ni. Satu yang suka pakai makeup tebal, ada yang suka pakai makeup sikit-sikit sahaja dan ada tidak suka pakai makeup langsung! Makeup ni tidak semestinya tebal sahaja yang cantik tau. Sebenarnya boleh sahaja pakai light makeup tapi muka anda nampak macam pakai makeup full face! Ada trick yang anda kena belajar.

Jom usha cara-caranya!

ChHNb-IU8AA3JSR
HYPE
5 Idea Kreatif Bawa Anak-Anak Berhibur Ketika Cuti Sekolah
Baca lagi →

1. Moisturizer sahaja guys. Tapi mesti ada SPF!

MintySimpleAmazonparrot-max-1mb

Kalau tak nak guna concealer atau foundation, anda boleh gunakan moisturizer. Dengan moisturizer muka anda akan nampak lagi fresh! Anda boleh cuba moisturizer CYBER COLORS Nude Tinted Moisturizer dan Dr.G Brightening Sunscreen! Kedua-dua ini mengandungi SPF50 tau!

2. Guna lipstick berwarna terang!

20

Anda boleh menggunakan lipstick yang terang untuk nampak lebih menyerlah walaupun anda sebenarnya tak memakai full makeup pun! Dengan warna yang betul, anda boleh nampak lebih WOW! Anda juga boleh try liptint. Ala-ala Korean gitu.

Antara lipstick yang best untuk anda try ialah lipstick Pupa: the Vamp! Cantik sangat warna dia tau!

3. Gantikan foundation dengan CC Cushion!

30

Anda hanya perlu guna CC Cushion Foundation ini tau tidak perlu guna foundation. Dengan CC Cushion, anda boleh balancekan tona kulit anda sebab CC Cushion merupakan color correcting cream! Jadi, ia akan menutupi parut dan juga bintik-bintik hitam di muka anda! Tambah blusher atau bronzer kalau anda mahu dan siap!

Anda boleh try  Cyber Colors Black Label Essence Veil Nude Cushion Foundation ini. Confirm puas hati!

4. Guna mascara sahaja!

IMG_2444-671×671

Tidak perlu eyeshadow pun. Anda guna mascara sahaja untuk bahagian mata. Memang terus nampak natural gitu. Anda digalakkan menggunkan mascara yang lebih volume untuk bulu mata nampak lebih tebal seperti mascara Sasatinnie EXTREME 3XL LASH MASCARA ini.

Tidak perlu pakai fake eyelash dah!

5. Last sekali, kening kena on point!

jj-671×336

Kalau tak nak nampak over, anda boleh elakkan code warna hitam. Guna warna coklat atau coklat gelap. Brow Pencil dari Eleanor Brow Shaper ni memang sangat best untuk anda guna. Senang nak ratakan!

Mana nak beli semua ni? Senang tak nak cari?

50

Senang je! Anda boleh dapatkan semua barang ni di SASA! Pergi je tanya salesperson dekat situ. Kalau anda masih lagi blur tak tahu mana satu tona yang sesuai, mereka akan carikan dan try dekat tangan atau muka anda.

So, anda jangan risau lah sure tidak salah beli punya!

Sekarang siap ada discount hingga 70% tau dekat SASA!

6

So untuk anda yang tercari-cari lagi makeup apa nak beli tu, apa lagi? Jom lah pergi SASA!  Yang paling penting, makeup-makeup ni semua memang berbaloi. Colour dia pun cantik dan terang!

Ada banyak lagi makeup dan skincare tau. Banyak sangat offer. Tengok di bawah ni!

7

8

9

10

Tak cukup? Anda boleh check sendiri dekat laman web SASA di sini! 

Selamat bershopping!!

Anda Mungkin Suka