Semalam pada jam 10.50 malam telah berlakunya sebuah insiden kebakaran dan letupan di Kompleks Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia (RAPID), Pangerang, Johor.
Insiden yang disahkan oleh Petronas Refinery and Petrochemical Corporation (PRPC) ini turut meragut beberapa nyawa dimana salah seorang daripadanya baru sahaja disahkan maut sebentar tadi membawa kepada jumlah kematian kepada lima orang. Identiti mangsa yang dikenal pasti sebagai mangsa maut kelima adalah Hadi Syafiq Jamil.
Difahamkan PRPC kini sedang bekerjasama bersama pihak berkuasa serta pihak keselamatan dalam memastikan keadaan keselematan pekerja dan kawasan sekitar terkawal. Salam takziah diucapkan buat ahli keluarga yang terlibat.
Tular pada awal tahun ini apabila sekumpulan Muslim sanggup travel sejauh 200km dalam usaha untuk menghulurkan bantuan air minuman kepada mangsa kebakaran di Australia.
Lihat Video ‘Ngeri’ Dari Sudut Pandang Tentera Situasi Kebakaran Hutan Di Australia
- SUMBER
- Berita Harian