Orang Malaysia pantang nampak benda rare atau viral semua hendak cuba. Anda lihatlah sendiri kalau ada makanan atau tempat-tempat menarik pasti diorang sanggup beratur panjang. Tipu kalau cakap anda tak pernah buat.

Kebanyakkan rakyat Malaysia ini kreatif, jadi tidak hairanlah jika ada banyak makanan dengan bahan-bahan yang anda tidak pernah terfikir dijadikan sajian dan paling memeranjatkan hidangan ni sedap! Ini kami senaraikan 5 makanan dengan bahan yang rare tetapi sedap. Check it out!

pegang-hp
HYPE
Ini Sebab Utama Anda Perlu Pilih Pelan ‘Giler Unlimited’ U Mobile Yang Murah Tapi Berbaloi
Baca lagi →

1. Kaki Ayam

kfc 1

Ada peminat kaki ayam di sini? Ha, Kaki ayam ini sangat sedap jika dimasak sup, goreng, sambal atau kari untuk dicicah dengan roti canai. Tetap bagi anda yang tidak menggemari kaki ayam, anda mesti rasa pelik dengan penggemar kaki ayam ini.

Kalau anda tidak tahu, kaki ayam ini sebenarnya mempunyai banyak khasiat contohnya kolagen untuk mengekalkan keremajaan kulit dan juga baik untuk membendung sendi tulang yang rapuh. So, lepas ini kalau pergi makan roti canai jangan lupa minta kaki ayam sekali ya.

2. Sup torpedo

kfc 2

Siapa yang suka lepak mamak mesti tah yang sup torpedo ni merupakan antara juadah wajib di kedai mamak. Bagi korang yang tak tahu, sup torpedo ni merupakan sup zakar lembu.

Sup ini dikatakan mampu meningkatkan kesihatan lelaki, tapi kalau hendak tahu betul atau tidak, kenalah cuba sendiri di kedai mamak.

3. Semua benda kena ada cheese

kfc 3

Fenemona gila cheese ini bermula tahun 2016, apabila pisang goreng crispy dihidangkan dengan hirisan cheese. Lama kelamaan banyak hidangan mula menggunakan cheese sebagai penambah selera.

Anda senaraikanlah ayam goreng cheese, nasi goreng cheese, murtabak cheese, nan cheese dan yang terbaru minuman milo turut ditambah cheese. Aduh, Apa ini?

4. Ayam Goreng KFC dengan parmesan dan truffle

kfc 4

KFC ini setiap tahun tidak pernah mengecewakan kerana sering mengeluarkan produk-produk baharu yang menarik. Tahun ini, KFC perkenalkan KFC Parmesan Truffle Crunch.

Ayam goreng Hot and Spicy dihidangkan dengan sos parmesan truffle. Pada anda yang tak pernah cuba, baik anda serbu KFC cepat sebab hidangan ini untuk waktu yang terhad sahaja tahu!

5. Telur asin dalam pencuci mulut

kfc 5

Akhir-akhir ni, telur asin atau salted egg semakin digemari rakyat Malaysia. Kalau dahulu anda makan salted egg ini dengan nasi kerabu, tapi sekarang salted egg ini sudah diinovasikan dalam macam-macam hidangan.

Antara hidangan yang mula popular ialah donut, puding dan ais krim yang dicampur dengan salted egg. Hm, Sedapnya. Rupanya orang Malaysia ini kreatif sangat kalau bab makanan, patutlah mereka sanggup beratur panjang kalau ada makanan-makanan best ni.

Tapi satu makanan ni memang kami sendiri suggest kan pada anda.

Jom try KFC Parmesan Truffle Crunch, anda mesti suka punyalah!

Parmesan Insert

Teringin hendak makan hidangan esotik dengan citarasa tempatan? Haa, anda kena cuba hidangan terbaru daripada KFC ni, KFC Parmesan Truffle Crunch. Dengan aroma yang menyengat pasti memikat citarasa setiap yang terhidu. Lebih-lebih lagi bila keju dan truffle digabungkan dan dihidangkan bersama ayam goreng crispy Hot and Spicy.

Bagi anda yang gemarkan hidangan yang berbeza, gabungan sos keju parmesan, truffel dan ayam rangup Hot & Spicy KFC memberikan rasa yang memang umphhh! Confirm jadi favourite anda, aromanya pula pasti membuatkan korang angau.

Ha, tak percaya? Apa kata anda serbu KFC berdekatan korang untuk rasa sendiri hidangan premium KFC Parmesan Truffle Crunch. Maklumat lanjut anda klik sahaja di sini.

Anda Mungkin Suka