Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Bila berbelanja masing-masing ada cara mereka yang tersendiri. Ada yang berbelanja tak tengok hari, ada yang berbelanja masa tengah diskaun, ada juga yang berbelanja kalau bila betul-betul memerlukan. Tapi, paling tak kuat bila YES (Year End Sale) atau masa musim perayaan.

Keinginan berbelanja membuak-buak tapi bagus sebab anda dapat berjimat masa ini. Ini antara tips yang anda boleh ikut untuk bijak berbelanja ketika musim perayaan atau Year End Sale!

1. Beli masa diskaun

Ini antara tips yang paling atas sekali, beli masa diskaun. Kalau sukakan sesuatu barang, anda sabar dulu. Beli masa nak dekat perayaan, pasti ada diskaun dan paling seronok memang menguntungkan. Harga pulak memang murah.

2. Bandingkan harga barang

Selalunya harga dekat kedai fizikal dan harga di kedai dalam talian ada banyak beza. Jadi, anda bandingkan dulu mana yang lagi berbaloi dan jimat. Bukan itu sahaja, anda jugak boleh lihat harga dekat kedai-kedai lain. Jangan terus beli, nanti menyesal bila nampak kat kedai lain lagi murah.

3. Beli yang dapat percuma 1

Ini yang ramai wanita suka, beli 1 percuma 1. Kalau ada promo ini, baik anda dapatkan cepat-cepat. Sebab tak banyak kedai buat promo macam ini. Seronoklah kalau beli baju dapat seluar, dah dapat satu set baju dengan harga yang paling berbaloi.

4. Beli secara bundle untuk penghantaran percuma

Kalau beli dalam talian dengan minimum pembelian yang ditetapkan, anda boleh dapat penghantaran percuma. Jadi, apa lagi, anda tanyalah kawan-kawan atau adik-beradik kalau nak beli sekali.

Ataupun, anda tambah barang yang sama harga dengan shipping tersebut. Dari bayar shipping, baik anda bayar untuk barang sekali. Terus dapat penghantaran percuma.

5. Tebus kupon

Korang ada dapat kupon pembelian? Jangan malu untuk gunakan sebab anda boleh berjimat. Silap-silap anda bayar separuh dari harga sebenar.

6. Guna aplikasi atau reward card untuk dapat cashback

Ini paling kami suka. Umpamanya beli barang dapat balik duit tu dekat kita. Caranya juga tak susah pun, anda bukak aplikasi di handphone atau gunakan reward card!

Walaupun nampak macam remeh tapi percayalah, bila anda dah dapat sekali mesti terus lepas ni pantang nampak offer cashback, anda pasti nak.

Muat Naik GoPayz sekarang, perbankan Islamik pun ada

Bagi anda yang nak tahu, GoPayz merupakan aplikasi yang menawarkan servis kewangan digital mampu milik, sebarang perkhidmatan perbankan Islamik dan macam-macam lagi yang anda perlukan.

main-my

Aplikasi GoPayz juga ada double layer protection seperti GoPIN dan OTP verification.

Yang membuatkan ia lagi mudah ialah GoPayz bekerjasama dengan rangkaian pembayaran yang terkenal iaitu Visa,Mastercard dan UnionPay.

GoPayz juga tawarkan cashback terhebat bila anda bayar zakat

Dah nak hujung tahun ni, mesti ramai yang nak bayar zakat. Alang-alang dah bayar zakat tu, apa kata anda cuba untuk memenangi e-baucar Petronas sebanyak RM100 atau 100% cashback dekat dalam kad anda.

37419UMGP-MAIPk-launch-Article-Banner-R1-630×630

GoPayz dengan kerjasama MAIPk ada beberapa promo yang anda boleh dapat bila membayar zakat bermula 1 Disember ni. Antaranya ialah:

    • Promo 1: Dapatkan 2 bulan komplimentari perlindungan GoTakaful bernilai RM36 bagi 2,500 permohonan sah kad Ta’awun maya atau fizikal.
    • Promo 2: Rebut peluang untuk memenangi e-baucar Petronas bernilai RM100 bila korang buat bayaran zakat menggunakan kad Ta’awun
    • Promo 3: Pulangan tunai 100% untuk pengeluaran kad fizikal bernilai RM16 dilaman web & aplikasi GoPayz (terhad kepada 1,500 unit)
    • Promo 4: Percuma kad Ta’awun jika korang memohon di pejabat MAIPk (terhad kepada 2,500 unit)

Ada cabaran RM100 & boleh redeem cashback hari-hari!

Untuk cabaran RM100 ni senang saja. Anda hanya perlu tunjukkan bagaimana anda bijak berbelanja produk kewangan GoPayz sebanyak RM100 dan berpeluang untuk memenangi RM100 atau e-baucar pada setiap minggu.

  • Hadiah Mingguan :
    30x Kredit GoPayz bernilai RM100
    20x E-baucar bernilai RM20
  • Tempoh Peraduan : 5 November – 9 Disember 2020
  • Cuba GOPayz RM100 challenge sekarang: https://gopayz.com.my/bijakberbelanja/

37019UMGP-UPI-cashback-refresh3.0-F1-630×630

Jimat sehingga RM150 sebulan dengan pulangan tunai RM5 setiap hari. Anda hanya perlu berbelanja minimum RM30 sama ada secara online atau offline menggunakan aplikasi GoPayz. Jangan lupa untuk lihat bagaimana menggunakan kad UPI anda. RM5 sehari sama dengan RM150 pulangan tunai sebulan.

Screenshot-2020-12-03-at-1.49.41-AM-630×393

Tertakluk kepada terma & syarat. Info lanjut: https://gopayz.com.my/faq#unionpay-year-end-cashback-campaign

Ada macam-macam lagi yang anda boleh buat dengan aplikasi GoPayz. Download GoPayz sekarang dan jangan lupa bayar zakat. Maklumat lanjut anda boleh klik di sini.