Macamana mau nampak macam pandai dan kaya berpengaruh di FB. Cheat code by EP.

Hunter Killer Photo
HYPE
Misi Menyelamat Penuh Debaran Dalam ‘Hunter Killer’
Baca lagi →

1. Kalau orang tulis panjang-panjang, lu tatau baca orang putih, lu komen satu perkataan saja. Lu tulis “Indeed” . Itu saja tulis. Guarantee orang ingat lu pandai. Tapi jangan hari-hari pun indeed indeed. Nanti pecah rahsia kebodohan lu.

2. Satu lagi lu boleh bikin ini macam. Lu tulis “Precious !!!” wah lau. Terus nampak macam lu orang pandai dan terlalu sibuk dalam board meeting, sampai tak boleh komen panjang panjang.

3. Kalau lu tarak wang mau beli itu barang orang WTS, tapi lu mau nampak macam lu ada wang mau beli, lu tulis saja “PM”. Orang baca memang respek lu. Orang ingat lu banyak wang mau beli. Tapi satu minggu satu kali saja bikin. Kalau hari-hari tulis PM nanti nasib lu jadi suwey dapat bini atau GF gemuk.

bijak-di-media-sosial-2

4. Hari Sabtu, lu pigi parking motor sana Pavillion, lu bayar 50sen lu masuk toilet, pastu selfe masa berak. Jangan lupa tag location. Orang mesti ingat lu kaya, pergi shopping sana Pavilion.

5. Ikea ada jual bag warna biru. Ada tulis Ikea. Investment lu hanya RM5. Taruk 4 ketul batu bata dalam itu bag. Then selfie depan rumah. Buat statemet “Kitchen done, nak cari karpet lak minggu depan”

6. Bila ada apa berita panas di TV pasal ekonomi negara, buat statement kat wall. “otw rumah Tan Sri. Harap dapat bantu selesaikan masalah negara. Mohon doakan.”

7. Kalau nampak kawan post gambar tengah bercuti di London, cepat-cepat google “Restoran Malaysia di London”. Ambil satu nama restoran tu dan tulis “Try la makan kat restaurant xxx dekat Picadilly Circus. Tomyam dia sedap” . Tapi pastikan fakta anda mantap. Kalau tidak kantoi.

Baca lagi: 5 Jenis Perspektif Di Media Sosial Yang Dimiliki Rakyat Malaysia

Artikel di atas disumbangkan oleh Eddie Putera. Boleh ikuti beliau di sini.

BACAAN SETERUSNYA

© 2018 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W), a part of Media Prima Group