Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Kami gemar melayari Facebook. Bagi kami, ia banyak mendatangkan manfaat sekiranya digunakan dengan kaedah yang betul. Dan sewaktu melayari laman Facebook juga, kami telah terjumpa sebuah perkongsian mengenai keajaiban bersedekah.

Perkongsian tersebut telah ditulis oleh seorang usahawan wanita, Puan Cony Kimora yang juga merupakan Peneraju Mobile Spa & Akademi Kecantikan. Beliau telah menceritakan formula bersedekah yang diamalkannya selama ini. Bagi kami, formula ini sesuai diamalkan semua agar beroleh rahmat dan berkat daripada Yang Maha Esa.

Ikuti penulisan Puan Cony Kimora di bawah untuk ketahui apakah 7 formula tersebut.

——————————————–

1. Setiap pagi sedekah. Sedekah tak semestinya wang. Sedekah boleh dari berzikir iaitu tasbih, tahmid dan takbir. Boleh bagi binatang makan. Bagi sedekah pada orang terdekat dulu, seperti mak, ayah dan anak-anak. Ada orang dalam kesusahan jangan ragu-ragu sedekah.

2. Minta doa daripada mak ayah agar murah rezeki bagi yang masih ada. Mereka keramat kita di dunia ni.

3. Buat banyak-banyak yang ALLAH suka, insya ALLAH apa yang kita minta akan dapat. Buat sunat Dhuha, baca surah Waqiah setiap hari dan selalu istighfar dan selawat.

4. Doa mustajab antaranya waktu kita sujud dalam solat dan waktu hujan turun kerana waktu hujan ALLAH buka semua pintu langit dan doa cepat sampai. Seorang sheikh pesan dia akan berhenti kereta dan doa waktu hujan. Sampai sekarang terngiang apa yang sheikh tu ajar. Saya amal sampai sekarang.

5. Sedekah 1 ALLAH balas 10. Yakin betul-betul dengan ALLAH. Saya pernah kosongkan akaun bank saya untuk bersedekah. Alhamdulillah, ALLAH bagi saya berganda dari wang yang saya sedekahkan.

6. Sedekah waktu pagi, malaikat akan doa pada orang yang infakkan hartanya waktu pagi. Jadi ambil peluang doa malaikat ini pada kita. Hadis sahih ini ustaz ajar.

7. Orang yang bersedekah takkan ditimpa musibah. Musibah tak boleh melintasi bagi mereka yang sedekah.

Ini formula saya selepas saya susah hari tu.

Sekarang saya letak 100% kepada ALLAH.

Ada ustaz ajar, lebihkan ikhtiar di langit dari ikhtiar di bumi. Kerana rezeki lebih mudah dijemput dari mencari rezeki.

Saya ada lagi cerita ajaib pasal sedekah. Kalau nak bagitau nanti saya cerita.

Love to share, Cony
Peneraju Mobile Spa & Akademi Kecantikan
D’Mama Beautyshop
D’Mama – Mobile Spa & Academic


——————————————–

Kredit: Puan Cony Kimora, dengan izin.

Like The Vocket di Facebook