Ramai yang menyungut zaman sekarang barang semuanya mahal-mahal belaka. Tahu tak? Sebenarnya dengan hanya berbelanja RM50, banyak barang yang berbaloi anda boleh dapatkan. Dengan wujudnya platform beli-belah atas talian seperti Lazada, untuk berbelanja dengan bijak bukan lagi masalah. Kita dengan senang boleh mencari produk yang diinginkan sekaligus membuat perbandingan harga. Lebih seronok, tak perlu ke kedai lagi. Beli dan tunggu barang sampai rumah.

Menyahut cabaran berbelanja dengan bijak, di sini kami senaraikan 9 produk yang berbaloi untuk anda dapatkan pada harga di bawah RM50. Produk yang dipilih ini ditapis berdasarkan harga barangan, permintaan dan pengalaman pengguna.

HYPE
Lenovo Janjikan Pengalaman ‘Gaming’ Dan Kerja Lebih Lancar Dengan Legion 5 Dan G27q-20 Monitor
Baca lagi →

1. Backpack

1

Buat anda yang sedang mencari backpack pada harga rendah bersaiz sederhana, backpack ini antara menarik yang ditawarkan. Dengan kapasiti muatan maksimum 45 liter serta kalis air, RM46.27 seunit satu nilai yang berbaloi boleh dibelanjakan. Untuk backpack ini, pembeli ditawarkan jaminan penggunaan selama 3 bulan. Boleh dapatkan di sini.

2. Backpack Laptop

2

Cari backpack laptop dengan rekabentuk lebih minimalis, Travel Star antara jenama berkualiti yang menawarkan pelbagai rekaan beg pada harga mampu milik. Untuk rekabentuk backpack ala-ala Europena Style ini boleh dimiliki pada harga RM42.00 sahaja. Tersedia dengan 3 pilihan warna yang menarik. Kenapa perlu berbelanja lebih semata nak bergaya? Dapatkan di sini.

3. Power Bank

3

Zaman sekarang ni, power bank dan smartphone memang tak boleh dipisahkan. Sudah seperti item yang wajib dimiliki oleh semua orang. Bagi anda yang terlepas Merdeka Sale pada bulan lepas, power bank Penang ini antara yang masih berbaloi untuk di sambar sebelum kehabisan stok. Nipis, ringan serta tahan lasak. Boleh dapatkan di sini.

4. Action Cam

4

Dulu, semasa trend action cam sedang menggila. Action cam ‘bajet’ ini dijual pada harga RM200, kemudian diturunkan lagi sehingga RM100. Dan sekarang, anda boleh memilikinya pada harga RM48.88 sahaja. Saya pernah cuba menggunakannya, hasilnya boleh tahan. Sama seperti anda buat rakaman menggunakan telefon, yang berbeza adalah lensanya yang wide. Jadi, kualiti video ini bukanlah yang terburuk, cuma beterinya sahaja cepat habis. Paling lama boleh bertahan hingga 45 minit. Boleh dapatkan di sini.

6. Headphone Sony

6

Siapa terlepas Sony Flash sale di Facebook Vocket tempoh hari, ini peluang anda untuk dapatkan headphone Sony semula. Headphone Sony kini boleh dimiliki pada harga RM38.90 sahaja, dan paling menarik earphone diberikan percuma. Potongan harga sebanyak 80%, boleh dapatkan di sini.

7. Takoyaki Grill Pan

8

Nak makan takoyaki puas-puas? Elok masak sendiri. Apa yang anda perlukan adalah resepi di google dan kuali takoyaki. Kuali takoyaki 16 lubang ini boleh dimiliki pada harga RM48.99. Antara produk berbaloi minggu ini, boleh dapatkan di sini.

8. Spray Mop

8

Khas kepada suri rumah, ini inovasi kepada mop old skool yang celup perah, celup perah tu. Mop ini lebih praktikal, ringan dan mudah digunakan. Tak perlu risau lagi soal air membasah dilantai, dengan fungsi spray yang ada pada mop ini, kerja mengelap jadi lebih senang. Paling penting tak membazir air. Boleh dapatkan di sini.

9. Mini Rice Cooker

9

Khas kepada para traveller yang sedang mencari periuk nasi mini mudah alih, ini tawaran yang tak wajar anda lepaskan. Pada harga RM48.90 seunit, masalah berlapar semasa travel boleh diseleasikan. Tambah lagi satu sebab, masak sendiri lebih jimat. Jadi, boleh dapatkan di sini.

Sebelum anda komplain, lebih elok tahu dahulu bagaimana periuk nasi mini ini berfungsi. Ia tidak sama seperti periuk nasi biasa. Alat ini menggunakan kaedah wap air atau steam untuk memasak dan akan automatik onn-off  bila mencapai had panas yang ditetapkan.

Anda Mungkin Suka