Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Beberapa hari lalu, tular di laman Facebook tentang ‘wajah terkini’ penyanyi terkenal Adele. Umum sudah tahu Adele kini tidak bertubuh gempal seperti dahulu kerana berjaya mengurangkan berat badan sehingga 45kg.

Penampilan Adele yang semakin kurus pada mulanya merisaukan peminat. Namun menurut Adele, untuk menurunkan berat badan beliau cuma mengikuti diet yang lebih baik dengan makan lebih buah dan makanan berkhasiat.

Laman Mr. Everything di Facebook adalah laman yang bertanggungjawab menyebarkan ‘gambar terkini’ Adele. Perkongsian tersebut dikongsi lebih 15,000 kali di Facebook setakat ini.

Namun nampaknya pengguna Facebook ramai yang terus percaya bahawa gambar wanita berkenaan adalah Adele. Sebenarnya, gambar berkenaan merupakan gambar pelakon Hollywood, Emily Blunt. Antara filem lakonan beliau adalah A Quiet Place dan Edge Of Tomorrow.

Gambar-gambar yang dikongsikan pula merupakan gambar photoshoot Emily bersama majalah Vanity Fair pada tahun 2018. Wajah Adele dan Emily dikatakan mirip kerana kedua-dua mereka mempunyai dagu berlekuk.

Dikatakan perkongsian Mr. Everything tersebut hanyalah sekadar gurauan dan tidak menyangka ramai yang ‘tertipu’. Buat yang tertanya-tanya, ini adalah wajah terkini Adele yang dimuat naik tuan punya badan 3 hari yang lalu.

View this post on Instagram

5 ciders in 👌🏻

A post shared by Adele (@adele) on

Ini pula rahsia Adele untuk turunkan berat badan sehingga 45kg. Baca lagi pada pautan di bawah.

Ini Rahsia Penyanyi Adele Berjaya Turunkan Berat Badan Sebanyak 45kg

Wajah Seiras Tanda Jodoh, Doktor Rungkai Fakta Mengapa Wajah Kita Mirip Pasangan

‘Abang Maznah’ Curi Tumpuan Netizen, Rupanya Orang Kuat Di Sebalik LTdL

Anda Mungkin Suka