Antara kriteria rumah idaman yang susah nak jumpa ialah rumah yang bertemakan alam semula jadi. Terletak di bandar tapi nak ada landscape yang cantik dan penuh dengan flora dan fauna, mana nak jumpa?

Anda boleh dapatkan rumah impian dengan ciri ini di Illaria dari Gamuda Gardens.

Dengan fasiliti yang pelbagai seperti Gardens Wellness Clubhouse dan Waterfront Retail Village, tambahan sekolah awam dan juga swasta di Gamuda Gardens, Illaria Hillside Homes merupakan kediaman yang paling sesuai jika anda mahu lari dari kesibukan kota.

7368-630×551

Terletak berdekatan dengan F&B outlet dan juga boleh di akses dari tiga highway utama iaitu Highway Utara-Selatan, LATAR expressway dan juga Lebuhraya Guthrie.

Ciri-ciri unik ini pasti buat anda tertarik nak beli rumah di Illaria.

Terletak berdekatan dengan kawasan hutan simpan, Illaria Hillside Homes memang tempat yang sesuai untuk anda lakukan pelbagai aktiviti dan juga beriadah di tempat yang disediakan.

Jom tengok apa yang disediakan di Illaria Hillside Homes yang bertemakan co-living ini.

1. Ada komuniti kitchen dan tempat BBQ.

Di Illaria, anda boleh enjoy memasak di dapur komuniti dan juga BBQ area ini sambil meluangkan masa bersama keluarga anda.

2.Co-working space.

Illaria ada co-working space yang sangat-sangat cantik dan juga ideal untuk para pelajar atau sesiapa yang mencari setting berbeza untuk bekerja.

6660-630×472

Apa yang membuatkan co-working space ini lagi menarik ialah ia terletak di tempat yang sangat strategik di atas bukit. Tempat yang sangat perfect untuk anda buat brainstorming atau inginkan suasana yang tenang.

3.Bertemakan Co-Living dan ada komuniti farming.

Illaria, siap ada komuniti farming yang anda boleh buat sama-sama dengan penghuni disitu.

4.Sakura Lane

Dikenali sebagai Tabebuia Rosea, bunga-bunga pink ini merupakan bunga yang sama anda boleh jumpa di Jepun.

9e1d

Anda boleh la amik angin petang-petang sambil berjalan di bawah pokok  yang sangat cantik ini.

5.Stargazing.

Jauh dari pemandangan bandar, di Illaria, terdapat viewing platform yang memang spot terbaik untuk anda stargazing dengan keluarga.

6.Kebun Buah.

Malah terdapat juga kebun buah di Illaria Hillside Homes yang anda boleh makan semua buah-buahan mengikut musim.

50e9-630×719

Antara pokok buah yang ada ialah rambutan, manggis, mangga dan macam-macam lagi.

7.Hillside view.

Illaria Hillside Homes ini terletak di pinggir hutan yang dipelihara, memberikan anda pemandangan yang lebih tenang dan juga udara yang lebih segar.

Bangun tidur dan nampak view gunung-ganang ini memang mood booster.

8.Outdoor facilities dan juga playground.

Illaria ada beberapa playground dan kemudahan untuk semua peringkat umur.

a263

Anda boleh bawa anak anda bermain di outdoor playground pada masa yang sama anda boleh buat yoga atau HIIT workout di yoga deck yang disediakan. Anda boleh juga hiking berdekatan dengan rumah anda.

Untuk yang percayakan Feng Shui, anda mesti suka rumah ini.

Gamuda Gardens berkolaborasi dengan pakar feng shui terkenal Dato’ Joey Yap untuk memastikan komuniti yang aman damai ini mempunyai energi yang baik dan juga positif.

Antara ciri-ciri Feng Shui yang di kongsi oleh Dato’ Joey Yap ialah, bagaimana Illaria Hillside Homes mempunyai susun atur yang sangat baik. Terletak di pinggiran bukit, susun atur Illaria Hillside Homes ini menggambarkan kewangan dan kekayaan yang berpanjangan dan juga stabil.

Tambahan pula, Illaria ini dikelilingi oleh bukit-bukau yang membuatkan Illaria Hillside Homes mempunyai aliran chi yang baik.

Bermula hanya dari RM4xxK,  Illaria Hillside Homes ini kini dibuka untuk pendaftaran.

Kalau anda dah excited sama macam admin, anda boleh daftar sekarang juga. Hanya klik je link ini dan daftar.

Jom nikmati alam semula jadi bersama-sama.

9dce-630×628

Anda boleh kunjungi Gamuda Gardens Experience Gallery weekend ni untuk ketahui lebih lanjut mengenai Illaria Hillside Homes ini Search je dekat Google Maps atau Waze, mesti jumpa punyalah.

Maklumat lanjut boleh klik kat sini.

Anda Mungkin Suka