Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Minggu lalu kita dikejutkan dengan insiden pelanggaran dua tren LRT yang mengakibatkan ratusan penumpang yang berada dalam LRT berkenaan cedera parah.

Berikutan insiden yang dikatakan berpunca daripada pemandu yang cuai memandu dengan arah yang salah, pihak Prasarana tampil dengan inisiatif untuk memberikan pampasan RM1,000 buat penumpang yang terlibat. Pemberian RM1,000 tersebut walau bagaimanapun kurang dipersetujui para netizen.

Terbaharu, salah seorang penumpang LRT yang terlibat dalam kemalangan berkenaan iaitu Wong Chee Fong dilaporkan sedia menuntut pampasan dan ganti rugi kecuaian kepada pengendali LRT Prasarana Malaysia Bhd sebanyak RM1.8 juta.

HYPE
Ini ‘Rahsia’ Pengasas Tudung Dari Kelantan Raih Keuntungan RM10,000 Dalam 2 Minggu
Baca lagi →
186259717_1910467482454080_7737876435453244311_n
Sumber: Facebook Wee Ka Siong

Tuntutan dibuat oleh keluarga beliau selepas Wong Chee Fong yang merupakan bapa kepada empat anak itu terpaksa dimasukkan kepada unit rawatan rapi (ICU) dan dikatakan masih belum sedarkan diri selepas mengalami kecederaan serius di kepala dan tulang belakang.

Menurut sebuah kenyataan, peguam keluarga Jazzmin Khoo memaklumkan tuntutan tersebut merangkumi perbelanjaan perubatan, kerosakan fizikal, tekanan mental dan emosi, trauma, kehilangan pendapatan, ganti rugi khas dan umum akibat kecuaian yang disebabkannya.

Pelitup muka bernilai RM1,699 YB Tajuddin berjaya menjadi perhatian netizen sewaktu sidang media berikutan penawaran teknologi pembersihan udara.

Dilengkapi Teknologi Pembersihan Udara, Pelitup Muka Bernilai RM1,699 YB Tajuddin Jadi Perhatian Netizen

Tular Isu Perlanggaran LRT, Peguam Ini Jelaskan Hak Sebagai Penumpang Yang Terlibat

Malaysia Antara 19 Negara Yang Berpotensi ‘Hancur’ Akibat Wabak COVID-19, Lapor Data Antarabangsa