Lightbox ialah sebuah organisasi tempatan yang memberikan nafas baru kepada bagaimana sesuatu seni itu dipersembahkan. Jika muzium hanya memaparkan hasil karya seni seseorang secara statik tapi Lightbox mampu membuatkan hasil seni itu menarik, interaktif dan menyoronokkan kepada pengunjung. Mereka mampu menjadikan kawasan sepi seperti lorong gelap dengan persembahan cahaya yang menakjubkan. Hasil seni mereka pernah dipersembahkan di Amsterdam Light Festival baru baru ini.

Terbaru mereka menganjurkan sebuah festival seni cahaya pertama dan terbesar di Malaysia iaitu Between The City & Stars. Dalam festival ini anda boleh melihat beberapa hasil karya seni seperti kolaborasi bersama artis Belanda, City Gazing, Dreamscape, Bricklane, LED Light Swing dan Secret Rendezvous. Apa yang mencuri perhatian pada festival ini ialah persembahan Aurora Borealis yang membolehkan anda merasai melihat cahaya itu tanpa perlu ke Norway atau pun Iceland.

Festival ini berlangsung bermula 24 November sehingga 1 Januari dan tiket boleh ditempah di laman web Lightbox. Sebelum itu lihat gambar gambar dan video video yang dihantar pengunjung.

Boekk genggg.. #auroralightshow #publicdisco

A post shared by Mohd_irfan (@m.irf4nnn) on

Lights will guide you home 💡

A post shared by Ahmad Faris Rizal (@faristheahmad) on

340/365 #365project #365photochallenge #greenlight #mystery

A post shared by YT Wong (黃文俊) (@ytwong96) on

💡#lightboxsungaibuloh #betweenthecityandstars

A post shared by Jules (@ellyjulianna) on

still cant move on and yes i'm invisible

A post shared by @ surayazham on

#Aurora 💚 "你知道思念是怎麼一回事嗎? 當你思念一個人的時候,靜靜的,默默的,專注想著對方。 凝聚心念是一種神奇的能力,足以穿越時空,傳遞至另一個人的頭頂上,變成一個透明又會發光的能量,像光圈一樣,慢慢的,擴散至對方所存在的能量場裡,像一個微小的光點,卻能傳遞至非常遙遠的遠方。若是你的思念裡頭帶著祝福,溫暖又有重量,那麼你的意念將一層一層由上往下,仔細而縝密地環繞著對方。 如果對方也正在思念著你,那麼他也會傳遞思念的光圈,朝你的方向飛奔。閉上眼睛,就能感受到一股強大的暖意,雖然不知從何而來,卻很真實,很實在。 為什麼人與人之間,會彼此思念呢? 我們總以為人生在世遺憾太多,卻很少人知道,限制本身來自更高力量的安排,充滿祝福。 無形的意念,遠比實際的物質強大,所謂的思念,真正想傳遞的訊息是:沒有分離,沒有任何分離,我與你,意念與精神都相通。 閉上眼睛,思念讓我們相通。 不管現在我和你身在何方,你與我在一起,一直在一起。” –by亞洲人類圖學院 我很喜欢的一篇文章☺️💛 #betweenthecityandstars #lightboxlightgrey

A post shared by 💎Mademoiselle Mich✨ (@ahmiich) on

• "Temporary" ☁ •

A post shared by Jayden •街灯• (@jaydensimm) on

Anda Mungkin Suka