Jawab soalan ini dengan spontan tau!

Mic Drop
HYPE
Sterk Production Buat Hal Lagi Dengan Parodi Mantap ‘Mic Drop’ BTS
Baca lagi →

“Di mana nak cari perabot rumah yang design best, stylo dan moden?”

pergi IKEA

“Apasal memori handphone aku cepat gila penuh ni?”

tak padam gambar kat WhatsApp lattew

“Camne nak rakam gambar kucing jalan-jalan dalam rumah?”

gantung GoPro kat leher dia

“Aku nak driving jauh ni tapi penat baru balik keje”

minum je Redbull

“Laptop brand apa yang nipis, ringan, bateri tahan lama dan cantik”

belilah cap Apple

Kan ? Hahaha.

 

Tapi tahukah anda,

Asal usul Ikea, WhatsApp, GoPro, Redbull dan Apple disebabkan satu insiden?
Jom kita tengok apa ceritanya. Sumber dari laman web Entrepreneur.

1. IKEA muncul sebab,
Ingvar Kampard nak masukkan meja dalam kereta.
Tapi tak muat.
So dia cabut je kaki meja tu.

2. WhatsApp muncul sebab,
Jan Koum nak call bapa dia.
Tapi bapa dia kat Ukraine.
Dan dia takde duit nak call.

3. GoPro muncul sebab..
Nick Woodman suka surfing ombak di pantai.
Dia nak ambil gambar selfie tapi,
camne nak ambil gambar sambil surf atas ombak !

4. Redbull muncul sebab..
Dietrich Mateschitz pergi Thailand.
Dia alami jetlag sebab lama sangat dalam kapal terbang.
So dia minum sejenis minuman tempatan dan rasa best.

5. Apple muncul sebab..
Steve Jobs nak komputer yang ada gambar kat skrin.
Zaman tu komputer semua tulisan sahaja.
Dan dia nak interface komputer tu cantik macam poster kat kampus dia.

p/s : TheVocket muncul sebab.. nak bagi korang rasa enjoy bila surf internet.
Ahaks ;)

BACAAN SETERUSNYA

© 2018 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W), a part of Media Prima Group