Sejak mula dilancarkan November tahun lalu, Apple iPhone X berjaya menjadi smartphone termahal keluaran Apple. Harganya yang premium mencecah RM5,000 nampaknya bukan masalah bagi jenama ini setelah iPhone berjaya tersenarai sebagai lima model smartphone terlaris pada tahun ini.

Hunter Killer Photo
HYPE
Misi Menyelamat Penuh Debaran Dalam ‘Hunter Killer’
Baca lagi →

Dalam pada itu, berdasarkan laporan daripada BlueFin Research, iPhone X mungkin tidak lagi akan disambungkan pengeluaran sejurus pelancaran model terbaru iPhone pada tahun ini. Hal ini kerana Apple mahukan pengguna mendapatkan model terbaru berbanding mendapatkan iPhone X.

iPhone-X-_1

Selain iPhone X, iPhone SE bakal turut menerima nasib yang sama setelah dua tahun di dalam pasaran. Ura-ura mengenai iPhone SE 2 yang bakal menawarkan pengguna dengan iPhone bersaiz kecil dan berkuasa tinggi ini juga dikatakan bakal dilancarkan pada tahun hadapan.

Sekiranya laporan ini benar, jelas Apple nampaknya memang yakin dengan pengeluaran model terbaru mereka yang bakal dilancarkan pada September ini. Difahamkan dua atau tiga model bakal dilancarkan Apple meliputi iPhone X 2018 serta iPhone X Plus.

Baca lagi: Apple iPhone Terbaru Bakal Hadir Dengan Warna Biru, Merah Dan Oren

BACAAN SETERUSNYA

© 2018 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W), a part of Media Prima Group