Nak cari laptop yang sesuai ni ibarat mencari pasangan hidup. Mestilah kena cari yang serasi, kualiti yang baik dan mempunyai perwatakan yang hebat. Semua ni penting untuk pastikan pilihan yang dibuat adalah tepat.

Sekiranya anda mahukan semua ciri ini dalam sebuah laptop, HUAWEI dengan siri laptop terbarunya iaitu MateBook D 15 yang berharga hanya RM2,499 adalah jawapannya! Bukan itu sahaja, ada banyak lagi ciri menarik pada HUAWEI MateBook D 15 ni yang pasti memikat hati anda!

10762254_1_jpeg83b5009e040969ee7b60362ad7426573
HYPE
Seharian Tanpa Cas Dan ‘Powerbank’, Ini Review Jujur Kami Tentang HUAWEI Y9s
Baca lagi →

Berpenampilan menarik!

d14_01

Bila nak cari pasangan istimewa, mestilah kena tengok penampilannya, betul tak? Begitu juga dengan HUAWEI MateBook D 15 ni. Hanya seberat 1.53kg dan berketebalan lebih kecil dari 17mm, ia sangat mudah dan ringan untuk memudahkan anda membawanya sebagai peneman ke mana sahaja.

Mempunyai rekabentuk unik dan berwarna perak metalik dengan kemasan futuristik, HUAWEI MateBook D 15 ni kelihatan sangat elegan dan mesti anda rasa bangga sahaja bila memiliknya.

MG_0087

Sekarang ni, skrin HD dah jadi trend bagi kebanyakan telefon pintar terkini dan HUAWEI MateBook D 15 ni pun tak terkecuali. Ciri paparan skrin FullView HD yang terdapat pada HUAWEI MateBook D 15 ini, membolehkan anda melihat isi kandungan dengan 87% skrin paparan penuh. Ini bermakna anda boleh membaca isi kandungan lebih banyak dalam satu skrin tanpa perlu skroll ke bawah banyak kali.

Kalau anda nak buat kerja dan bahagikan skrin kepada dua untuk menggunakan Excel ataupun Words pun takde masalah dan kerja anda akan jadi lebih mudah!

Malah, dengan resolusi IPS FullView display 1920 X 1080 dan skrin ratio 16:9 anda turut dapat merasai pengalaman menyeronokkan apabila membuat tugasan, menonton movie ataupun bermain game bersama HUAWEI MateBook D 15 ini!

Bersifat melindungi!

Ciri ini pun penting bila nak cari teman istimewa, barulah rasa selamat. Setiap orang pasti inginkan privasinya terjaga. Jadi, HUAWEI mendengar setiap kehendak penggunanya dan mengambil inisiatif dengan menghasilkan ciri kamera tersembunyi pada HUAWEI Matebook D 15 ni.

MG_0121-2

Kamera tersembunyi yang terletak di antara butang F6 dan F7 ini bercirikan pop up dan hanya berfungsi apabila anda menekan butang gambar kamera. Dah tak perlu risau dengan isu hack siber atau sekiranya anda terakam tanpa sedar.

EszfzX1RXrgyVasVf428

Menariknya lagi, HUAWEI Matebook D 15 turut didatangkan dengan ciri FullView Display-Blue Light Filter iaitu TUV Rheinland certified khas untuk melindungi mata anda dari pandangan radiasi berbahaya.

Huawei berikan apa yang anda mahukan!

Kolaborasi skrin pelbagai

WhatsApp-Image-2020-01-07-at-11.54.45-AM

Bahagianya bila seseorang yang istimewa memahami setiap keperluan kita kan? Betul, HUAWEI MateBook D 15 ni memang memahami! Dilengkapi dua fungsi dalam satu skrin, ia membolehkan HUAWEI MateBook dan telefon pintar HUAWEI anda berkongsi skrin, sekaligus berupaya untuk memindahkan fail dan melihat senarai kenalan dengan lebih jelas di paparan laptop.

Jadi lepas ni anda boleh lebih fokus menyiapkan kerja menggunakan laptop tanpa perlu gangguan dengan peranti lain. Yang lagi best, nak main game pun lebih puas dengan menggunakan skrin yang lebih besarPerlu diingatkan, fungsi ini hanya boleh digunakan jika anda mempunyai telefon pintar HUAWEI sahaja tau!

One-Click Fingerprint Login

WhatsApp-Image-2020-01-07-at-11.54.45-AM1

Oh ya, HUAWEI MateBook D 15 ni turut dilengkapi dengan ciri One-Click Fingerprint Login, di mana anda boleh power on atau off laptop dengan hanya menggunakan cap jari anda. Kalau lupa password pun tak jadi masalah, sebab anda hanya perlu tekan Power Button menggunakan cap jari dan voila!

Pocket charger

lqvqU4GVRGKsupdkrDzW

Leceh betul setiap kali nak bawak charger laptop, dah lah berat! Haa..kalau anda nak tahu, HUAWEI MateBook D 15 ni menggunakan pengecas Type C, yang membolehkan anda berkongsi wayar USB dengan telefon pintar HUAWEI anda. Best kan!

Yang lagi awesome, pengecas ini juga memberikan perlindungan overheat dan secara automatik akan menyekat kuasa elektrik untuk memastikan keselamatan pengguna terjamin.

Prestasi HUAWEI MateBook D 15, tak perlu disangkal lagi!

Konfigurasi hardware HUAWEI Matebook D 15 merupakan versi AMD, di mana ia menggunakan pemproses Ryzen 5 3500U terkini, kad grafik Radeon Vega 8 Graphics bersepadu, prestasi yang berkuasa dan fleksibiliti hiburan yang luar biasa.

utGSzjXShKPvAcN1SLKI

Siri laptop ini juga dilengkapi dengan dua storan peranti iaitu 256GB SSD dan 1 TB HDD. Ini membolehkan anda menaip dan membaca 50% lebih pantas berbanding saluran memori tunggal! Hebat kan?

WhatsApp-Image-2020-01-10-at-3.34.27-PM

Nak cari teman istimewa yang terbaik tu memanglah susah, samalah macam nak mencari laptop yang memenuhi keperluan harian kita. Tapi buat apa susah-susah nak cari lain kalau dah jumpa HUAWEI MateBook D 15 yang menjanjikan prestasi terbaik dan memudahkan urusan harian anda.

Yang lagi penting, tak semua laptop utama di pasaran setanding dengan HUAWEI MateBook D 15 yang bukan sahaja berteknologi tinggi tetapi berharga mampu milik iaitu hanya RM2499.

Anda mungkin dah jumpa “teman istimewa” sempena tahun baru 2020 ni. Jangan lupa untuk nantikan pelancarannya pada 18 Januari 2020 ini okay! Untuk maklumat lanjut, layari huawei.com.my.

Kami kongsikan kepada anda review jujur kami tentang Huawei Y9s yang mampu bertahan sehari penuh tanpa bantuan powerbank. Ketahui lebih lanjut mengapa Huawei Mate D 15 merupakan komputer riba berbaloi anda dapatkan dengan harga yang ditawarkan.

Seharian Tanpa Cas Dan ‘Powerbank’, Ini Review Jujur Kami Tentang HUAWEI Y9s

Huawei Matebook D 15, Komputer Riba Berbaloi Untuk Anda Dapatkan Dengan Harga RM2,499

Anda Mungkin Suka