Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Sebelum ini, Foster + Partners telah mengemukakan cadangan mereka untuk pembinaan bangunan pencakar langit yang dijangka bakal dibina menjelang tahun 2020 nanti.

Terkini, rancangan tersebut baru sahaja diluluskan oleh jawatankuasa City of London’s Corporation.

Bangunan pencakar langit yang berukuran 304 meter itu akan dibina berdekatan dengan The Gerkin yang juga merupakan hasil binaan Foster + Partners. Menariknya, pengunjung akan dapat menikmati keindahan pemandangan dari tingkat atas secara meluas berikutan penggunaan kaca pada rekaan.

Menara The Tulip vckt

Menara The Tulip vckt

Menara The Tulip vckt Pegawai jawatankuasa City of London’s Corporation amat kagum dengan perancangan Foster + Partners yang akan menyediakan kemudahan pendidikan dengan memberikan 2,000 tempat percuma setahun untuk kanak-kanak yang bersekolah di ibu kota UK.

Bangunan pencakar langit ini juga memainkan peranan penting dalam merealisasikan wawasan Square Mile menjadi sebuah bandar raya yang sentiasa meriah.

Menara The Tulip vckt

Menara The Tulip vckt

Menara The Tulip vckt

Menara The Tulip vckt

Menara The Tulip vckt

Menara The Tulip vcktThe Tulip bakal menjadi menara kedua tertinggi di London menjelang tahun 2025 nanti dan akan menjadi tarikan utama para pelancong berkunjung ke London.

Baca lagi: Menara ‘The Tulip’, Tarikan Terbaru London Menjelang 2025

Anda Mungkin Suka