Kesan penularan wabak COVID-19 dapat dilihat menjejaskan pelbagai sektor terutama sekali industri perlancongan. Beberapa hotel terpaksa di tutup berikutan mengalami kerugian.

Berjaya Tioman Resort di Pahang telah mengumumkan bakal tutup operasi pada 15 Jun 2020. Pastinya anda yang sudah mula merancang untuk menginap di sana terpaksa membatalkan hasrat anda ketika ini.

BeFunky-collage (93)
HYPE
Tahan Lebih Daripada 3 Tahun, Huawei MateBook 14 Ini Akan Mengubah Hidup Anda
Baca lagi →

Posted by Berjaya Tioman Resort – Malaysia on Thursday, 11 June 2020

Untuk pengetahuan anda, sepanjang penutupan tempat penginapan tersebut, pihak pengurusan akan memulakan pembangunan semula yang diperlukan untuk menghidupkan semula resort yang berusia lebih dari 50 tahun ini.

Malah, pekerja yang diberhentikan akan menerima pampasan yang adil sesuai dengan Perjanjian Kolektif dan Akta Pekerjaan dimana berjumlah lebih dari RM8 juta.

Justeru itu, pihak pengurusan akan mempertimbangkan untuk pekerjaan kepada pekerja yang telah diberhentikan selepas resort siap dibangunkan semula. Cuba anda kongsikan memori terindah anda di sini.

Sementara itu, apa kata anda gunakan peluang ini untuk melancong dalam Malaysia bagi membantu industri pelancongan. Anda boleh dapatkan pas penerbangan AirAsia ‘unlimited’ untuk ke destinasi pilihan anda. Klik sahaja pautan di bawah ini.

AirAsia Tawar Promosi Pas Penerbangan ‘Unlimited’ Berharga RM399 Bermula Esok

5 Sebab Kuala Langat Jadi Destinasi ‘Day Trip’ Yang Unik Dan Terbaik Buat Warga Kota

7 Resort Pulau Persendirian Untuk Anda Habiskan Percutian Singkat

Anda Mungkin Suka