‘Mirai-Chan’ adalah buku bergambar yang sangat laris berkisarkan hidup dan pengembaraaan seorang budak perempuan Jepun yang berusia 4 tahun. Gambar-gambar di dalam buku ini merakam telatah kandid adik comel ini di rumahnya di Jepun dan ketika beliau berada di Paris.

‘Mirai-Chan’ atau Little Miss Future bukanlah nama sebenar adik ini dan adik ini dikatakan berasal dari Nigata, dari satu perkampungan di Sado Island.

Belanjawan 2020
HYPE
5 Pencapaian Cemerlang Negeri Selangor Di Bawah Pimpinan Amirudin Shari
Baca lagi →

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-12

Kotori Kawashima, jurugambar yang merakam gambar adik ini mula mengambil gambar adik ini yang merupakan adik kepada kenalannya selepas beberapa kali berjumpa dengannya. Dia berkata ketika satu interview dengan majalan Kitsune, ” Ketika pertama kali saya bertemu dengan adik kecil ini, saya sangat kagum dengan kecomelan adik ini. Saya terus mendapat idea untuk menangkap gambar adik ini sepanjang satu tahun. Dia sangat gembira dengan hidupnya dan tidak hirau langsung dengan kamera!”

Buku photo ini yang pada awalnya dicetak pada kuantiti yang kecil oleh satu galleri di Tokyo, habis terjual dalam masa yang singkat. Setakat ini, buku bergambar ini dikatakan sudah terjual lebih 80,000 buah dan dianugerahkan Kondansha Publishing Culture Award Photos Award pada tahun 2011. Buku bergambar ini mungkin sudah agak lama,jadi jika anda berminat untuk mendapatkannya, mungkin boleh cuba browse di laman Rakuten atau beli di sini. Jom!

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-2

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-3

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-15

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-22

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-24

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-30

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-33

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-35

cute-japanese-girl-mirai-chan-kotori-kawashima-39

Anda Mungkin Suka