Nota Editor : Tips ini asalnya dikongsikan oleh seorang blogger yang menggelarkan diri beliau sebagai sweet darling di laman web sw33tdarling.com.

Tips Susun Buku Sekolah Anak Ikut Jadual

original
HYPE
Kenapa Filem ‘Scary Stories To Tell In The Dark’ Anda Patut Tonton?
Baca lagi →

Penat kan kalau tetiap hari nak kena refer jadual untuk susun buku anak2 ke sekolah. Seorang pun dah pening, apalagi 2 orang atau pun 3.

Aku pun dapat tips ni tahun lepas dari FB seorang blogger. Alhamdulillah sangat berkesan, sangat berguna dan sangat jimatkan masa.

Ikut je warna dari sticker tu.  1 warna mewakili 1 hari.

tips-susun-buku-sekolah

Kalau warna merah untuk hari Isnin maka bila tiba hari Isnin, semua buku yang ada sticker merah boleh dimasukkan ke dalam beg sekolah.

Amacam? Rasa pratikal tak? Belum terlambat nak buat.

Like page The Vocket di Facebook

Anda Mungkin Suka