Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Celcom dan Digi sedia bergabung di bawah satu entiti baharu dinamakan CelcomDigi dengan hasrat dapat memberikan mutu perkhidmatan yang bagus. Dengan entiti baharu ini, mereka menjadi syarikat telekomunikasi terbesar di Malaysia.

Artikel Berkaitan:

Selari dengannya, kini syarikat tersebut menyasarkan untuk melakukan integrasi rangkaian antara satu sama lain dalam tempoh dua tahun akan datang. Gabungan ini selaras dengan cadangan untuk memacu peralihan negara ke arah masyarakat berpendapatan tinggi menerusi medium digital.

Sumber Gambar : CelcomDigi

Sebelum ini, kedua-dua syarikat ini telah bergabung di bawah satu entiti pada November 2022 lalu. Walaupun bakal mengintegrasikan rangkaian mereka dalam beberapa tahun lagi, syarikat tersebut menyatakan masih mengekalkan jenama Digi dan Celcom secara berasingan di pasaran buat masa ini.

HYPE
Capai 5.4 Juta Tontonan, Alha Alfa Cosmetics Berjaya Mendimensikan AJL 37 Dengan Kemeriahan
Baca lagi →

Malah, tiada lagi perancangan untuk kedua-dua jenama berkenaan sama ada akan diteruskan sebagai penawaran berasingan atau digabungkan menjadi satu. Para pengguna sudah pasti mengharapkan  integrasi rangkaian ini mampu memberikan kualiti rangkaian yang lebih baik.