Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Seperti yang ramai sedia maklum, telco seperti Maxis, Celcom, DiGi dan U Mobile antara pilihan telco yang tersedia di Malaysia. Masing-masing berlumba-lumba dalam menawarkan pakej telco berbaloi dalam memberi yang terbaik buat para pengguna.

Akhir-akhir ini, dapat dilihat budaya troll dikalangan telco dalam memaparkan telco yang manakah merupakan yang terbaik sudah menjadi trend. Walaubagaimanapun, lain ceritanya pada kali ini apabila Celcom secara tidak sengaja memaparkan sebuah iklan yang menggunakan telco U Mobile.

Screenshot 2021-04-16 at 5.31.46 PM
HYPE
Amalkan Gaya Hidup Sihat, Masterchef Beri Tips Untuk Anda Masak Makanan Iftar Yang Berkhasiat
Baca lagi →

Iklan ini turut menjadi perhatian netizen sekaligus menjemput U Mobile untuk membuat memberi ulasan. Meskipun iklan ini telahpun diturunkan, terdapat pihak yang sempat screenshot iklan yang dibuat serta berkongsi kepada orang ramai. Berikut merupakan ‘komen’ yang diberikan U Mobile berikutan kesilapan yang dibuat Celcom.

What can we say? Everyone loves U 😏

Posted by U Mobile on Thursday, 25 October 2018

Diharap kesilapan yang dibuat Celcom ini tidak lagi berulang buat telco lain. Pengiklanan menggunakan telco lain ini sekaligus menggugat kredibiliti sesebuah telco sekaligus menguntungkan telco lain.

Anda Mungkin Suka