Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Bukan sahaja menjual perabot kelengkapan rumah dan pejabat, tetapi IKEA turut hadir dengan pelbagai menu yang memikat selera seperti ‘sweedish meatball’.

Terbaharu, IKEA Taiwan hadir perkenalkan menu baharu ‘Ice Dog’ iaitu kombinasi  roti hot dog dan tiga scoop aiskrim. Aiskrim yang tersedia adalah vanila atau coklat.

View this post on Instagram

🌟新品開賣🌟 全台《家居》 – 🏪#ikea宜家家居 🏪 ➡️巧克力冰狗₃ ₀ – 🏪全台ikea ☎️- ⏰- – ✔️#巧克力冰狗 :熱狗不行,但冰淇淋我可以啊😚 這款巧克力是苦甜巧克力,甜度相對來得比較低一些,配上熱熱的麵包,甜膩度也就沒那麼高了!逛完ikea可以買一個嚐嚐…而整體來說是cp值挺高的甜點! – ⚠️桃園青埔店無販賣冰狗⚠️ – #台灣 #高雄美食 #冰狗 #大亨堡 #台中美食 #台北美食 #桃園美食 #高雄小吃 #銅板價 #銅板美食 #宜家家居 #巧克力 #前鎮 #熱狗堡 #前鎮美食 #ikea #taiwanesefood #kaohsiungfood #popyummy

A post shared by 梅ㄚ食記-高雄女孩👩🏻‍🦰 (@jl_ksupfe) on

View this post on Instagram

— 全台#ikea — 👉🏻來自北京ikea的冰狗 如今引進台灣了 然後一直被其他人給燒到 就算是今天是情人節照樣給他衝了🤣 來看看這個冰狗有沒有讓我失望~ – 🔸冰狗 $30 比想像中的份量還多 麵包帶點熱度 搭配冰涼的巧克力霜淇淋 一冷一熱的組合蠻特別的 但不會到很違和 其實就像是一般有餡料的麵包 只是料是冰的 是可以嚐鮮看看的新品😆 – 💡店家資訊: 📍全台ikea門市 #高雄 #高雄美食 #台中 #台中美食 #台北 #台北美食 #台灣 #台灣美食 #巧克力 #霜淇淋 #麵包 #相機食先 #kaohsiung #kaohsiungfood #taiwan #taiwanfood #taiwanesefood #food #foodie #popyummy #popdaily #yummyday #icecream #chocolate #bread #foodpic #foodstagram #foodporn #foodphotography

A post shared by Tony 美食吃透透 🏃 (@enping0928) on

Buat anda yang berada di Taiwan dan mahu mencubanya, harga untuk ‘Ice Dog’ ini adalah $25 TWD(~RM3.55) sahaja. Jika di Malaysia, menu ini sangat mudah didapati kerana kebiasaanya dijual oleh penjual aiskrim jalanan. Makan ketika panas, memang nikmat!

Adakah anda tahu terdapat sebuah kafe yang disangkakan kilang di Petaling Jaya? Klik pautan di bawah ini untuk ketahui lebih lanjut.

Disangka Kilang, Ini Kafe ‘Rare’ Berkonsepkan Industrial Bakal Jadi Port Lepak Anda

‘View’ Cantik Dan Suasana Romantik, Kafe Di Bukit Ampang Ini Bakal Jadi Tumpuan Ramai

3 Lokasi ‘Rahsia’ Kedai Makan Sedap Tepi Sungai Di Sekitar Selangor