Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Hari yang penuh dengan kontroversi buat rakyat Malaysia serta ahli politik apabila Dato’ Seri Anwar bin Ibrahim selaku ahli politik daripada pihak pembangkang menghadap Yang di-Pertuan Agong bagi menunjukkan jumlah serta sokongan ahli parlimen terhadap beliau.

Menerusi sidang media yang dijalankan sebentar tadi, Dato’ Seri Anwar bin Ibrahim telah mengumumkan beliau telah menerima sokongan lebih daripada 120 ahli parlimen. Dalam pada itu, beliau memaklumkan senarai ahli parlimen yang menyokong beliau bakal diumumkan kemudian.

image4
HYPE
Papar Kerinduan Seorang Ayah, Filem Pendek ecoBrown’s Ini Undang Sebak
Baca lagi →

DSAI

Difahamkan, beberapa individu mewakili ketua parti politik di Malaysia bakal menghadap Yang di-Pertuan Agong dalam masa terdekat untuk perbincangan lanjut.

Mengulas mengenai kerajaan sedia ada iaitu Perikatan Nasional, Dato’ Seri Anwar bin Ibrahim mengagap kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin sudah jatuh. Beliau juga memohon semua pihak berikan ruang kepada YDPA menjalankan tanggungjawab mengikut lunas Perlembagaan dan budi bicara untuk menelaah dokumen.

SIDANG MEDIA KHAS DATO' SERI ANWAR IBRAHIM PASCA SESI MENGADAP DYMM SERI PADUKA BAGINDA YANG DI-PERTUAN AGONG

[SIARAN LANGSUNG] SIDANG MEDIA KHAS DATO' SERI ANWAR IBRAHIM PASCA SESI MENGADAP DYMM SERI PADUKA BAGINDA YANG DI-PERTUAN AGONG

Posted by Anwar Ibrahim on Monday, October 12, 2020

Tular pada minggu lalu apabila Bekas Ketua Perisikan Malaysia dituduh menggunakan RM50.4 juta dana kerajaan beli jam tangan mewah.

Bekas Ketua Perisikan Malaysia Dituduh Guna RM50.4 Juta Dana Kerajaan Beli Jam Tangan Mewah

Kena Tempias Isu ‘Cuci Duit’, Sharnaaz Ahmad Tegur Netizen Yang Seru Boikot Perniagaan Bubble Bee

Anda Mungkin Suka