Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Hantaran terbaharu yang dimuat naik oleh National Geographic, nampaknya telah mendapat pelbagai reaksi lucu, terutamanya rakyat Malaysia. Hantaran yang dimuat naik di laman Facebook rasmi mereka yang mendakwa bahawa Singapura terletak di Malaysia mendapat pelbagai reaksi pengguna maya.

Melalui hantaran terbaharu di laman Facebook National Geographic UK, sebuah gambar telah dimuat naik yang memaparkan satu keluarga dari India sedang bersiar-siar di Gardens by the Bay yang terletak di Singapura. Namun, apa lucunya adalah kapsyen yang dimuat naik oleh Nat Geo UK tersebut, “Dari Arkib: Sebuah keluarga dari India berjalan melalui Gardens by the Bay di Singapura, Malaysia,” tulis hantaran terbabit.

HYPE
Ini Rupanya ‘Rahsia’ Pemain Bola Miliki Keyakinan Senyum Lebar Di Khalayak Ramai
Baca lagi →

Sejak ia dimuat naik, hantaran terbabit telah menerima 16,000 tanda suka dan juga emoji ketawa. Manakala 4,700 reaksi, kebanyakannya rakyat Malaysia dan lebih 10,000 perkongsian telah dibuat oleh.

Kebanyakan mereka yang komen semuanya memberi reaksi lucu serta bersetuju bahawa Singapura sebenarnya berada di Malaysia. Manakala sebahagian pula memilih untuk ‘troll’ National Geographic UK kerana gagal memahami sejarah kedua negara yang pernah dijajah oleh British.

 

Benarkah rakyat Singapura lebih kaya berbanding rakyat Malaysia bila bersara? Rujuk pautan di bawah untuk membaca.

Benarkah Rakyat Singapura Lebih Kaya Berbanding Rakyat Malaysia Bila Bersara?

Singapura Adalah Tanah Melayu, Kata Pendakwah Indonesia Selepas Dilarang Masuk Ke Negara Itu