Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Baru-baru ini tular di media sosial, sebuah video memaparkan seorang wanita dipercayai menghina Islam dalam satu persembahan komedi di Crackhouse Comedy Club, Taman Tun Dr Ismail dan siasatan telah dijalankan berhubung isu tersebut.

Bukan itu sahaja, Crackhouse Comedy Club telah diarah untuk tutup operasi sementara disebabkan isu terbabit. Terbaharu, kafe dan bar Merdekarya mendedahkan bahawa wanita tersebut yang dikenali sebagai Amy dan pasangannya pernah cuba menjatuhkan reputasi bar.

Menerusi perkongsian di Twitter, Merdekarya mengatakan bahawa Alex iaitu pasangan kepada wanita terbabit selalu berkunjung ke bar Merdekarya sekitar tahun 2015. Menerima banyak aduan daripada pengunjung atas tingkah laku tidak bermoral Alex, maka pihak Merdekarya memberikan Alex pilihan untuk tidak berkunjung ke bar atau menghentikan tingkah lakunya itu.

Alex memilih untuk tidak datang kembali ke bar. Akan tetapi, Alex dan pasangannya Amy telah berkunjung ke bar Merdekarya pada bulan lalu untuk menganjurkan sebuah acara.

Dikatakan bahawa acara yang mahu dianjurkan itu melibatkan stand-up comedy, persembahan Alleycats dan juga bengkel seks. Lantaran itu, pihak Merdekarya telah menolak permintaan mereka yang menganjurkan acara itu.

Tidak puas hati permintaan ditolak, Alex dan Amy bertindak ‘melarikan diri’ daripada membayar makanan yang mereka makan berjumlah RM75. Malah, pihak Merdekarya juga menerima ugutan bunuh dan khianat mahu membakar bar daripada Alex di media sosial serta WhatsApp.

Bukan itu sahaja, para pelanggan Merdekarya juga menerima mesej berbau ugutan bahawa mereka akan terbunuh jika berkunjung ke bar disebabkan kebakaran.

Selain itu, Alex juga mahu menjatuhkan reputasi bar Merdekarya apabila mendakwa makanan dijual memperdaya umat Islam apabila menjual daging babi sedangkan memang menu memang jelas mengatakan ada babi.

Amy juga telah memberikan komen bahawa telah ‘termakan’ babi dalam hidangannya di bar Merdekarya. Oleh itu, pihak Merdekarya telah membuat laporan polis dan Alex telah ditahan polis dan didakwa di mahkamah serta mengaku bersalah dan dibebaskan dengan kompaun sebanyak RM100.

Tambah Merdekarya, agenda Alex dan Amy ialah untuk memperalatkan pentas seni tempatan bagi tujuan promosi kultus seks mereka, dan jika tempat itu tidak membenarkan mereka, maka rancangan mereka ialah untuk memperalatkan pula pihak berkuasa untuk menutup tempat tersebut.

Itulah apa yang menimpa Crackhouse Comedy Club dan Merdekarya berharap pihak berkuasa menarik balik penggantungan lesen Crackhouse Comedy Club. Kedua-dua Merdekarya dan Crackhouse KL sering menganjurkan acara open-mic sebagai cara untuk mencungkil bakat baru seni masing-masing.

Bagi anda yang terlepas apa yang berlaku, klik sahaja pautan di bawah untuk ketahui lanjut. 

JAWI Bakal Siasat Wanita Persenda Dan Hina Kesucian Agama Islam Di Sebuah Kelab

‘Rupanya Kena Bayar RM1,000 Untuk Salt Bae Tabur Garam’ – Aeril Zafrel Tidak Anggap Satu Pembaziran Makan Di Nusr-Et