Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Salah satu media terkemuka di United Kingdom, Dazed Digital telah mengumumkan bahawa mereka bakal menayangkan filem pendek tentang kehidupan skinhead di Malaysia, Disciples yang akan ditayangkan secra rasmi pada 15 Julai 2021.

Filem berkenaan merupakan dokumentari tentang kehidupan pengikut skinhead, yang merupakan kumpulan minoriti di Malaysia. Disciples yang diarah oleh Jess Kohl akan membawa penonton menyelami kehidupan dua fahaman skinhead yang popular di Malaysia: S.H.A.R.P. (Skinheads Against Racial Prejudice) dan The Malay Power.

Disciples ini akan menyelami hidup ahli S.H.A.R.P berusia 14 tahun, Martin dan juga Aus & Hakeim dari fahaman The Malay Power. Dokumentari ini akan membawa penonton melihat perbezaan pandangan antara dua kumpulan ini dan bagaimana Maskad, sebuah majlis rasmi skinhead membantu dalam menyatukan mereka.

Filem pendek ini sebenarnya telah dirakam pada tahun 2019 di sekitar Melaka dan siap untuk tontonan umum Khamis minggu hadapan.

Rata-rata peminat seni tidak sabar untuk menonton karya ini kerana jarang sebuah produksi antarabangsa memilih Malaysia sebagai konten original mereka.

Ini pula beberapa siri menarik yang akan muncul di Netflix sepanjang Julai ini. Klik pada pautan dh bawah.

Senarai Rancangan Terbaharu Yang Bakal Menemui Anda Julai Ini Di Netflix

‘Influencer’ Ini Habiskan RM623,000, Bedah Plastik Untuk Kelihatan Persis Jimin BTS

Teori Konspirasi Avril Lavigne Yang Didakwa Sudah ‘Mati’ Dan Digantikan Dengan Klon

Anda Mungkin Suka