Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Sebut sahaja kartun animasi BoBoiBoy, watak Papa Zola yang terkenal dengan tagline ‘kebenaran’ antara yang menyerlah karakternya selain cukup menghiburkan. Malah, populariti Papa Zola boleh dikatakan setanding dengan watak-watak utama yang lain.

Bagaimanapun, para penonton mungkin tidak lagi dapat menonton watak berkenaan dalam filem BoBoiBoy akan datang kerana Monsta membuat keputusan untuk membuang satu watak dalam filem itu disebabkan terlalu banyak watak dan masing-masing merebut masa di dalam skrin.

Dalam satu kenyataan, Nizam Abd. Razak selaku CEO Monsta dan juga pelakon suara Papa Zola mengesahkan bahawa watak Papa Zola akan dibuang daripada filem BoBoiBoy akan datang.

Menurutnya, watak-watak lain dapat diberi peluang untuk lebih menyerlah dalam filem dengan membuang watak Papa Zola. Walaupun dibuang dalam filem, tetapi watak tersebut masih ada lagi menerusi siri animasi dan bukannya dimatikan.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen berasa sedih dengan keputusan tersebut tetapi turut mengharapkan karya yang terbaik daripada animasi BoBoiBoy.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel berkaitan BoBoiBoy pada pautan di bawah ini.

Gadis 17 tahun Adalah Pemilik Suara Boboiboy

Selepas Filem, Komik BoBoiBoy Galaxy Musim 2 Pula Bakal Tembusi Asia Tenggara

Penuh Aksi Dan Mengujakan, Trailer Rasmi Mechamato Raih Perhatian Netizen