Zaman sekarang ini benda-benda yang remeh pun boleh buat suami isteri bergaduh sampai bercerai-berai. Macam pasangan suami isteri ini. Masalah shopping online pun boleh bawak bergaduh.

Tapi shopping online ini memang berisiko sedikit. Anda perlulah berhati-hati. Kalau tidak, boleh jadi macam situasi kat dalam video bawah. Anda lihatlah sendiri.

Screenshot-2020-04-02-at-6.57.37-PM
HYPE
HUAWEI Lancarkan Siri Terbaru HUAWEI P40, MatePad Pro & Watch GT 2e. Pra-Tempah Bermula Sekarang!
Baca lagi →

Betul apa yang Azrel dan Ruhainies cakapkan. Anda kena lebih berhati-hati bila hendak share maklumat diri atau data bank anda semasa shopping online. Anda tahu jelah, zaman sekarang ini macam-macam taktik nak kenakan orang. Takut nanti anda pula yang jadi mangsa. Haish!

Lebih baik shopping di Mudah.my

Mudah 1

Sebenarnya tidak susah pun kalau anda tahu taktik atau cara yang betul dan selamat bila hendak shopping online ini. Cuba anda shopping di platform marketplace seperti Mudah.my. Haa kat situ ada banyak barang second-hand dan baru untuk dijual dan beli. Jadi, anda ada banyak pilihan mengikut bajet yang anda ada.

Di Mudah.my juga, anda boleh direct contact dengan penjual untuk tahu availability barangan, mahu cash on delivery(COD) atau nego harga. Masa COD nanti, anda boleh inspect barang yang anda mahu beli itu. Kalau barang itu tidak capai expectation yang anda mahukan, boleh decline the deal on the spot. Bagus bukan?

Jadikan shopping online anda lebih mudah dengan Mudah.my. Download aplikasi Mudah.my di Google Play Store atau Apps Store di phone anda. Ingat! Semua pun mudah dengan Mudah.my.

#semuapunmudah

Anda Mungkin Suka