Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Ketika PKP fasa 1 hingga fasa 3 berlangsung, banyak perkara yang tidak disangka-sangka terjadi. Dari bekerja di rumah hinggalah kena video call untuk hampir semua benda, semuanya baru untuk sesetengah orang tau! Ibu bapa kita pun terus pandai nak video call. Dating pun dalam phone sahaja.

Walaupun pada mulanya ia agak janggal, tapi apabila sudah lama-lama tu rasa okay pula! Sekarang bila semua hampir kembali normal, mulalah kita rindu momen-momen tersebut, bukan? Sebab itulah Coca-Cola nak kita sentiasa hargai yang tersayang kerana segalanya lebih manis bila bersama!

Ini antara 4 perkara yang anda rindu ketika PKP!

“Company akak tiada work from home, macam mana ni?”

It’s not easy but she’s up to the task

Tak semua company ada kelebihan work from home ketika di awal PKP dan ramai yang tertanya-tanya, “Kita buat kerja tapi dekat rumah? Ada lunch hour juga ke? Clock out pula macam mana?”

Akan tetapi, lama-lama apabila sudah tahu macam mana nak susun jadual ketika work from home, mesti anda tidak mahu balik ke situasi asal kan? Rasa lagi mudah dan jimat!

Nak beli ikan, buah dan goreng pisang? Semuanya beli online!

lllllll-2

Yang ini paling bestCraving la apa pun, mesti ada orang jual online. Yang paling syok, boleh deliver dekat depan rumah. Tiba-tiba sampai ikan, tiba-tiba sampai yong tau fu dan macam-macam lagilah! Lepas itu, makan ramai-ramai dengan family. Rindunya!

Main pelbagai jenis game & aktiviti DIY dengan anak-anak!

kkkkmmm

Ketika PKP, ia merupakan masa yang paling bermakna bagi ibu bapa. Anda dapat meluangkan lebih masa dengan anak-anak. Kalau sebelum PKP, mesti anda setakat bawa anak-anak ke mall takpun playground. 

Tapi, apabila sudah kena stay at home, anda sebagai ibu bapa terus cari jalan untuk sentiasa menghiburkan anak-anak. Macam-macam games anda main dengan anak-anak. Ada yang buat projek DIY lagi. Bestnya!

1 hari 1 resipi

asiaann

Rata-rata netizen upload gambar dan resipi makanan ketika PKP sedang berlangsung. Ada yang mencuba masakan baru setelah sekian lama save resipi. Ada juga yang akhirnya mencuba sesuatu yang baru dan kini mereka menjual pula makanan tu!

Memang seronok dan meriah betul tengok timeline hari-hari ada menu baru kan?

Coca-Cola nak anda menghargai saat bersama yang tersayang

mak-bm

Sepanjang PKP, baru kita sedar sekecil-kecil perkara seperti berjumpa rakan sekerja atau sekadar bersarapan di mamak sebenarnya memberikan impak yang besar dalam hidup kita.

fam-bm

PKP juga menunjukkan kita perspektif yang lebih bermakna tentang sesuatu perkara. Ia turut mengajar kita untuk mengenali diri sendiri dan orang sekeliling.

Setiap saat istimewa anda mesti ada Coca-Cola

birthday-bm

Dalam tidak sedar, sebenarnya Coca-Cola sudah menjadi pelengkap rutin harian kita. Sama ada ketika birthday party, makan di restoran sehinggalah tengok wayang mesti ada Coca-Cola di tangan! Rasa tidak lengkap jika moment tersebut tak disambut dengan minuman Coca-Cola.

Walaupun kita masih lagi menyesuaikan diri dengan norma baharu, Coca-Cola tetap menjadi sebahagian daripada memori dan saat terindah bila bersama yang tersayang.

tv-bm

Coca-Cola ingin mengingatkan kita untuk berhenti sejenak dan live the moment dengan orang yang kita sayangi kerana segalanya lebih manis bila dikongsi bersama dan jangan lupa untuk selalu segarkan semangat anda dengan Coca-Cola!

Walaupun sekarang dalam PKP Pemulihan, ia bukanlah menjadi penghalang untuk nikmati hari-hari anda bersama Coca-Cola dan juga makanan yang sedap belaka. Kami kongsikan resipi menarik untuk anda cuba dan minum bersama Coca-Cola pada pautan di bawah ini.

Jadi Kegilaan Netizen, Ini Resipi Mudah Dan Sedap ‘Korean Garlic Cheese Bread’ Untuk Anda Cuba

Lebih 86K ‘Shares’, Ini Resipi Mee Champa Yang Sedap Dan Mudah Pasti Buat Anda Terliur

Resipi Mudah Lasagna Guna Roti Gardenia Yang Sedap Buat Penggemar Makanan ‘Western’