Sudah menjadi kebiasaan buat telefon pintar flagship akhir-akhir ini dimana kerap tertiris rekabentuk atau spesifikasi sebelum pelancaran rasmi.

Walau bagaimanapun, lain ceritanya dengan Google Pixel 4 XL yang bukan sahaja tertiris, malah sudah mula dijual hampir sebulan sebelum pelancaran rasmi. Lebih mengejutkan, pembeli di Malaysia juga sudah boleh mendapatkannya dengan lebih awal dimana set yang ditawarkan merupakan set daripada waranti Google Amerika Syarikat.

Screenshot 2020-08-13 at 6.04.34 PM
HYPE
Baru Berkahwin, Ini Cara Pasangan Muda Mampu Miliki Rumah Idaman Mereka
Baca lagi →
Google-Pixel-4-XL-white-and-black-leak

Sumber: androidauthority

Dari segi spesifikasi, Google Pixel 4 XL dilengkapi dengan processor Snapdragon 855, RAM 6GB beserta ruang storan 128GB. Skrin 6.23-inci tanpa takuk dengan paparan OLED beserta refresh rate 90Hz ‘Smooth Display’ antara yang membuatkan model ini menjadi rebutan.

Google turut menjanjikan kualiti kamera yang lebih baik pada model ini berbanding Pixel 3 XL. Setakat ini, masih belum terdapat sebarang sampel gambar yang dikongsi melalui model ini. Berdasarkan ulasan awal, dikatakan fungsi pengimbas wajah seakan FaceID yang tersedia di Google Pixel 4 XL adalah lebih pantas daripada iPhone XS.

Google Pixel 4XL 128GB – Putih Seakan Panda..1 Year Google USA Warranty dengan bantuan untuk membuat tuntutan.Tiada…

Posted by Fahim Zahar on Saturday, 21 September 2019

Berdasarkan tinjauan awal, Google Pixel 4 XL sudah mula dijual di Malaysia dengan tanda harga RM4,999 sehingga RM5,499. Harga yang ditawarkan adalah harga yang diletakkan penjual bagi sebuah telefon pintar yang belum dilancarkan secara rasmi.

Kami kongsikan beberapa artikel berkaitan telefon pintar yang sedang menjadi perhatian ramai ketika ini. Klik pautan dibawah untuk membacanya.

Tonton Kehebatan ‘Motion Sense’ Yang Bakal Tersedia Pada Google Pixel 4

Miliki ‘HUAWEI nova 5T’ Smartphone Paling Bergaya 2019 Esok

Jualan Apple iPhone 11 ‘Tidak Laku’ Di China

Anda Mungkin Suka