Pejam celik tidak lama lagi kita sudah hampir menyambut perayaan Aidilfitri. Rasanya baru mula puasa semalam kan? Kami yakin ramai antara anda tengah sibuk buat persiapan raya seperti membeli baju, hias rumah, buat kuih dan sebagainya.

Biasanya, hujung minggu kita akan shopping sakan beli semua keperluan. Dari satu mall, ke pusat bandar Kuala Lumpur, Shah Alam, SOGO dan sebagainya. Sempat ke nak buat semua itu dalam sehari?

MiTEC
HYPE
‘Hi HOME Property Event’ Acara Hartanah Unik Yang Akan Berlangsung Pada 25 Julai 2019
Baca lagi →

anthony

Percaya atau tidak kalau kami kata aplikasi Grab boleh jimatkan masa anda dalam melengkapkan segala persiapan raya? Jadi, anda ada banyak masa yang boleh diluangkan bersama keluarga dan rakan-rakan!

Dapatkan #PekSenangRaya dari Grab. Jadikan raya anda mudah, sambutan pun meriah!

Ohbulan Grab (1)

Apa yang anda boleh dapat dengan #PekSenangRaya dari Grab ini? Haa, dengan hanya RM2, anda boleh dapat tawaran bernilai sehingga RM600 sepanjang musim perayaan Aidilfitri kali ni. Ya, betul! RM600! Banyak kan? Boleh beli 6 pasang baju raya dengan nilai tersebut!

#PekSenangRaya daripada Grab ini ada 41 kod promo atau baucer yang anda boleh gunakan untuk naik Grab, pembelian dan servis penghantaran makanan di GrabFood, penghantaran bungkusan melalui GrabExpress, tawaran pelancongan, pakaian dan produk kecantikan dan pembayaran di restoran, cafe dan banyak lagi dengan GrabPay Credits.

Tunggu apa lagi? Buka aplikasi Grab anda dan beli #PekSenangRaya ini di laman utama aplikasi, sebab kempen ini akan tamat pada 17 Jun 2019 dan stok sangat terhad!

Psst, nak tahu apa antara baucar atau kod promo yang Grab tawarkan dalam #PekSenangRaya ini?

Ohbulan Grab (2)

1. Potongan 20% di GrabFood dan 20% rebat bila anda buat pembayaran dengan GrabPay di kedai seperti Domino’s, The Alley, Baskin Robbins, Ben’s, Boat Noodle, McDonald’s, Secret Recipe, Dave’s Deli dan banyak lagi!

Kalau tidak mahu pening berasak dalam traffic jam atau di mall untuk buka puasa nanti, GrabFood sahaja! Kalau dah di luar tu, bayar ke restoran dengan GrabPay ringan sikit beban sebab ada rebat.

Ohbulan Grab (3)

2. Rebat 20% bila anda shopping dan buat pembayaran dengan GrabPay Credits di Fashion Valet, Poplook dan Bubble Gum Wax. Jimat 20% storewide di Laneige, The Body Shop dan Lazada dengan menggunakan baucar. Wah, jimat duit nak shopping baju dan persiapan raya macam ini!

Ohbulan Grab (4)

3. Potongan 20% dengan pembelian pakej di KLOOK, OYO dan rebat 20% untuk pembelian tiket di KLIA Express. Siapa yang selalu stay hotel sebab rumah di kampung tidak muat untuk seluruh keluarga berkumpul, memang berbaloi dapatkan #PekSenangRaya ini!

Ohbulan Grab (5)

4. Potongan RM3 bila anda naik Grab dan potongan 20% untuk penghantaran di GrabExpress. Tak perlu susah-susah cari parking bila pergi bazar Ramadan atau buka puasa kat rumah kawan. Jimat kan? Kalau tidak sempat nak datang rumah kawan-kawan, anda boleh hantar hamper atau kuih raya dengan GrabExpress (di Lembah Klang sahaja).

Macam mana mahu beli #PekSenangRaya dari Grab ni? Senang sahaja

Ohbulan Grab (6)

1.Buka aplikasi Grab (kalau belum ada, download sekarang di iOS dan Android, kemudian daftar macam biasa).
2.Klik pada Pek Senang Raya di laman utama aplikasi Grab anda.
3.Slide untuk membeli dan buat pembayaran RM2 dengan GrabPay Credits(Belum aktifkan wallet? Lihat sini).
4.Bila selesai buat bayaran, semua kod promo dan baucar korang ada di GrabRewards > My Rewards.

Ohbulan Grab (7)

Sebelum buat pembelian #PekSenangRaya ni, pastikan anda dah tambah nilai GrabPay wallet anda siap- siap. Dah, itu sahaja! Senang kan? Cepat, beli sekarang!

Sudah sedia untuk beli? Anda boleh klik terus link ini kalau anda sedang membaca artikel ini dari telefon bimbit. Sekarang, anda boleh duduk dan relaks!

Selain #PekSenangRaya, Grab juga ada fungsi yang berguna untuk anda sempena Ramadan & Raya

Prayer-times-widget-630×1121

Lebih-lebih lagi di bulan Ramadan semua nak lebih yakin dengan waktu solat, berbuka dan sebagainya. Anda tak perlu download aplikasi baru untuk periksa waktu solat. Apa kata buka aplikasi Grab, dekat laman utama aplikasi Grab anda boleh scroll dan lihat Prayer Times widget yang menyenaraikan waktu solat dan lokasi masjid terdekat. Malah, anda boleh tetapkan reminder bila tibanya waktu solat dan Grab akan beri notifikasi untuk ingatan anda. Hebat!

Ohbulan Grab (8)

Apa kata ubah sikit cara anda bagi duit raya tahun ni ke arah yang lebih ‘moden’. Kita bagi duit raya melalui GrabPay je.Tak perlu susah-susah beratur dekat bank lagi untuk tukar duit! Caranya:

1.Tekan ‘Pay’ dekat laman utama aplikasi Grab anda.
2.Pilih ‘Mobile Number’ dekat bahagian bawah kanan skrin.
3.Pilih nombor telefon orang yang anda nak bagi duit raya.
4.Masukkan nilai GrabPay Credits yang korang nak bagi dan slide untuk menghantar. Senang!

*Pastikan anda sudah set up GrabPay wallet & nombor telefon penerima berdaftar dengan Grab dan mempunyai aplikasi Grab serta akaun GrabPay wallet mereka sudah diaktifkan.*

Homepage-view

Tunggu apa lagi? Kalau belum download aplikasi Grab, cepat download sekarang dan dapatkan #PekSenangRaya dari Grab untuk menikmati tawaran serta fungsi dan ciri hebat daripada Grab.

Untuk terma dan syarat pembelian dan cara penggunaan #PekSenangRaya dari Grab ni, layari laman web Grab.

Selamat Hari Raya dan Selamat Senang Raya dari Grab dan Vocket!

Anda Mungkin Suka