Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Ketika ini, kebanyakan universiti tempatan kembali menganjurkan majlis konvokesyen dengan meriah selepas 2 tahun para graduan terpaksa menunggu serta menghadiri konvokesyen dengan SOP yang ketat.

Terbaharu, seorang pengguna TikTok @swimiss.academy telah berkongsi sebuah video memaparkan seorang graduan yang bersilat ketika mahu mengambil skrol pada majlis konvokesyen Universiti Selangor (UNISEL).

HYPE
Mudah Dan Memuaskan, REV Ad Manager Buka Peluang Bantu Promosi Perniagaan Tempatan
Baca lagi →
@swimiss.academy

Naik Syeikh baiii.. ha ha ha #uniselawesome #uniseltiktokchallenge2022

♬ Mentera Semerah Padi – M. Nasir

Menerusi video itu, dapat dilihat graduan tersebut santai membuka langkah silat di hadapan Naib Canselor. Difahamkan, graduan itu merupakan penerima skrol terakhir dan Naib Canselor juga ‘sporting’ layan gelagat graduan tersebut.

Video tersebut telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen dilihat memuji keberanian graduan tersebut melakukan aksi silat diatas pentas. Malah, para netizen juga terkejut kerana graduan itu melakukan aksi tersebut.

Tidak hanya itu, ada juga netizen mengatakan mungkin disebabkan ianya majlis konvokesyen universit swasta maka boleh melakukan aksi sedimikian. Malah, segelintir netizen juga mengatakan jika ramai graduan buat pelbagai aksi mesti majlis akan bertambah lama.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah. 

‘Sedih Lihat Fasiliti Stadium’ – Netizen Kecewa Dengan Keadaan SNBJ Yang Dibanjiri Air

‘Claim’ Tempat Duduk Dalam MRT Miliknya, Tindakan Warga Emas Maki Wanita Ini Bikin Netizen Bengang