Nampaknya misi Huawei untuk menjadi lebih baik daripada Apple berjaya setelah telefon pintar keluarannya semakin menjadi pilihan orang ramai.

Berdasarkan laporan terbaru bagi suku tahun kedua, Huawei berjaya memintas Apple sebagai pengeluar telefon pintar kedua terbanyak serta berada di belakang setapak di belakang Samsung.

Screen Shot 2018-08-02 at 11.16.14 AM

Menariknya Huawei berjaya menjadi pengeluar telefon pintar kedua terbanyak dunia tanpa menembusi pasaran Amerika Syarikat secara meluas. Sebaliknya, Huawei lebih memfokuskan negara-negara yang mempunyai jumlah pengguna Android yang ramai seperti China dan India dalam menawarkan telefon pintar mampu milik.

Dalam pada itu, Huawei masih lagi dalam usaha untuk membantu pengguna Amerika Syarikat mendapatkan telefon pintar keluaran Huawei dengan lebih mudah. Penembusan syarikat ini pada masa akan datang sekaligus bakal melonjakkan jualan syarikat ini.

Huawei-P20-Pro-camera-detail-3

Tahniah diucapkan buat Huawei, nampaknya kolaborasi bersama Leica serta penawaran teknologi terbaru berjaya memberikan keyakinan orang ramai untuk terus mendapatkan smartphone keluaran China ini.

THE VOCKET MASTHEAD
HYPE
Jom Makan Durian Secara Percuma Di ‘Pesta Musang King’ 13 Dan 20 Julai Ini
Baca lagi →