Nampaknya Apple bakal mempunyai pencabar terbaru selepas konsisten setiap tahun berjaya menjadi pengeluar smartphone terlaris dan paling popular di pasaran. Pencabar yang dimaksudkan adalah Huawei dimana syarikat ini mensasarkan untuk menjadi yang pertama mengalahkan Apple dalam penawaran smartphone yang lebih banyak pada tahun hadapan.

Hunter Killer Photo
HYPE
Misi Menyelamat Penuh Debaran Dalam ‘Hunter Killer’
Baca lagi →

Untuk pengetahuan anda, populariti Huawei semakin mendapat tempat dihati pengguna selepas mula menawarkan smartphone mampu milik serta bekerjasama bersama Leica. Ditambah pula dengan penawaran tiga kamera pada smartphone terbaru mereka, Huawei dilihat sebagai smartphone yang premium dan canggih untuk dimiliki.

huawei-p20-pro-hero-promo-4

Huawei P20 Pro, smartphone tercanggih daripada Huawei

Berdasarkan laporan yang diumumkan pihak Huawei, syarikat ini mensasarkan penjualan sebanyak 200 juta unit menjelang akhir 2020 dan dijangka nombor ini bakal meningkat pada tahun hadapan.

Melihat kepada perjalanan Huawei, jelas jenama ini telah berjaya menghilangkan skeptikal orang ramai terhadap jenama dari China ini. Buat anda sebagai pengguna Huawei, adakah anda berpuas hati dengan model yang anda gunakan?

BACAAN SETERUSNYA

© 2018 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W), a part of Media Prima Group