Sekejap sahaja dah nak masuk ke penghujung tahun 2019. Banyak jugak wishlist tak ditunaikan lagi untuk tahun ni. Nak berbelanja lebih sangat pun tak boleh jugak kan sebab duit banyak lagi nak guna untuk keperluan penting. Akan tetapi, smartphone anda itu ibarat hidup segan mati tak mahu dah keadaannya.

Jom kami kongsikan 3 tips mudah untuk jimat berbelanja dan macam mana anda boleh dapatkan telefon pintar idaman sempena hujung tahun ni.

Daiichi First 7 Plus Car Seat – Copy
HYPE
Kerusi Kereta Bayi Daiichi Lengkap Dengan Ciri Keselamatan Terbaik Pilihan Ibu Bapa
Baca lagi →
1. Bahagikan perbelanjaan dan simpanan

ilmu-pengurusan-kewangan-dan-kehidupan-671×395 (1)

Pastikan 20% pendapatan anda diasingkan untuk simpanan. 50% lagi untuk keperluan harian serta komitmen bulanan, manakala baki 30% lagi boleh la beli barang yang anda nak.

Kalau anda rasa 20% tu macam agak besar untuk simpanan, boleh sahaja start dengan amaun lebih kecil setiap bulan. Kemudian secara beransur-ansur baru buat savings lebih banyak.

2. Kenal pasti keperluan dan kehendak

https-specials-images.forbesimg.com-dam-imageserve-1138257321-960×0.jpgfitscale-671×447

Di Malaysia, kita boleh dikatakan sangat bertuah sebab ada banyak sangat jualan murah. Pendek kata, ada sahaja promosi sepanjang tahun. Tapi ingat, sebelum anda nak beli apa-apa, pastikan dulu barang yang anda nak beli tu benar-benar perlu atau sekadar kehendak.

Sebaiknya, elakkan membeli barangan yang tak perlu hanya semata-mata barang tu ada promosi. Kami yakin anda pun tak nak rumah anda sarat dengan barang yang jarang digunakan.

3. Jadilah pengguna bijak

Hujung-hujung tahun ni mesti smartphone anda pun dah tak berapa nak syok kan? Kalau anda ada perancangan untuk bertukar ke smartphone yang baru dan dalam masa yang sama tengah berjimat, telefon pintar terbaharu daripada generasi HUAWEI Y9 Series iaitu HUAWEI Y9s adalah pilihan terbaik. Harga yang ditawarkan untuk Y9s hanya RM999 sahaja tau!

DSC02191-671×447

Kalau anda nak tahu, Y9s ini mempunyai features yang besar seperti bateri besar, skrin besar dan storan besar!

Ia dilengkapi skrin besar bersaiz 6.59 inci dengan Paparan Ultra FullView, ruang penyimpanan 128GB, 48MP Triple AI Camera – 48MP Main Camera + 8MP Ultra Wide Angle Camera + 2MP Bokeh Camera dan rekaan kamera hadapan pop-up 16MP serta bateri 4000mAh dan banyak lagi!

DSC02196-671×447

HUAWEI Y9 Series memang mampu milik!

Jadi, kenapa perlu bayar mahal-mahal kalau anda sebenarnya boleh dapat telefon pintar lebih baik dengan harga yang lebih murah? Senang cakap, memang puas hati dan mampu miliklah.

Y9-Series-KV-BM-671×268

Dengan setiap pembelian Y9 Series, anda boleh redeem HUAWEI Band 4 berharga RM139 secara percuma di Member Center tau. Harga yang ditawarkan untuk HUAWEI Y9 Series ni bermula dari RM799. Harga baharu untuk Y9 Prime ialah RM799 manakala HUAWEI Y9s pula RM999 sahaja.

Y9s-free-band-4-KV-671×671

Memang jimat dan berbaloi habislah! Sebarang maklumat lanjut, anda boleh layari laman sesawang HUAWEI atau anda boleh terus kunjungi outlet HUAWEI berhampiran untuk pembelian.

Ketahui mengapa anak muda sangat gilakan jam pintar HUAWEI WATCH GT 2 ini. Klik pautan di bawah untuk bacaan lanjut.

Kenapa Anak Muda Gilakan Jam Pintar HUAWEI WATCH GT 2 Ni? Katanya Boleh Play Lagu Lagi!

Rasai Pengalaman Masa Akan Datang Dengan Peranti Terbaru HUAWEI Smart Life!

 

Anda Mungkin Suka