Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

IKEA akan mula menjual basikal jenama mereka sendiri bermula Ogos tahun ini. Buat masa ini, hanya satu model diperkenalkan dengan variasi 26 inch atau 28 inch.

Dinamakan ‘Sladda’, ianya direka dengan bentuk klasik dan minimalis. Yang menariknya ialah basikal ini tidak menggunakan sistem rantai besi traditional, tetapi digantikan dengan sistem ‘belt’ untuk mengelakkan karat dan hakisan. Dikatakan belt ini dapat bertahan sehingga 15,000 km sebelum ianya perlu diganti.

473095_81_51805_TDAYC5OOE

Badan basikal ini diperbuat daripada aluminium untuk memastikan ianya ringan dan handlebar basikal ini boleh dilaras untuk digunakan oleh orang dewasa atau kanak-kanak bermula usia 12 tahun. Terdapat juga sistem ‘click-on’ untuk menambah aksesori tambahan basikal ini seperti bakul atau tow cart untuk bantu anda bawa barang yang lebih besar. Awesome kan?

sladda 1

Sladda akan dipasarkan di 328 cawangan IKEA diseluruh dunia dan dijual pada harga 699 Euro (lebih kurang RM3072) untuk bukan ahli dan 499 Euro (lebih kurang RM2196) untuk ahli IKEA Family. Rasa-rasa IKEA Malaysia pasti bawa masuk basikal ini. Sanggup tak anda belanjakan wang lebih dari 2 ribu ringgit untuk basikal ini? Barulah hipster kalau pakai basikal buatan IKEA. Tepuk dada tanya selera.

  • SUMBER
  • HB

Anda Mungkin Suka