Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Semasa hari raya kita boleh lihat yang si Isteri mahu cantik. Rambut didandan mengalahkan Rozita Che Wan. Si suami pula rambut serabut. Maklumlah pakai songkok, rambut cantik atau tak, rambut lebat atau tak sudah tidak dipeduli. Kan?

Jadi hari ini, kami kongsikan 9 gaya rambut popular 2015 untuk lelaki dan perempuan supaya anda dan pasangan kelihatan segak bergaya, marvelous dan fabulous

1. Fade

Potongan rambut pendek dan tebal di bahagian atas kepala dan bahagian tepi dipotong pendek dan nipis.

2. Off Duty Ballerina Bun

Gaya rambut ini boleh di stailkan dengan menggunakan dry shampoo kemudian disikat ke belakang untuk di-‘twist’ membentuk bun. Kemudian gunakan jari untuk mencipta bentuk 3d dan gaya messy.

off-duty

3. Man Bun

Rambut dari dahi ditarik ke belakang dan diikat di bahagian tengah atau belakang kepala.

4. Rambut Budak Sekolah

Gaya ini sangat cool, remaja dan chill. Sangat mudah untuk gayakan rambut seperti ini. Hanya perlukan spray rambut dan gunakan jari untuk sisir dari hadapan ke belakang. Memang chill.

school-girl-hair

5. Undercut

Gaya rambut ini menampilkan potongan rambut pendek dan nipis di tepi kepala dan rambut panjang di atas kepala tetapi tidak boleh diikat seperti Man Bun.

6. Slicked Back

Ini cara mudah untuk menggayakan rambut ke belakang dengan kemas. Sesuai untuk perjumpaan korporat mahupun bersantai bersama rakan rakan.

slicked-back

7. Top Knot

Kombinasi dua jenis stail rambut iaitu Undercut dan Man Bun. Rambut di bahagian tepi dipotong pendek dan nipis. Manakala rambut bahagian tengah dibiarkan panjang dan tebal. Cara ikat sama seperti Man Bun iaitu tarik rambut dari dahi ke bahagian belakang kepala dan diikat di bahagian tengah atau belakang kepala.

8. Woven Braid

Gaya ini memerlukan satu perkara – scraf yang kickass. Bahagian rambut anda ke tiga bahagian dengan bahagaian tengah paling besar. Masukkan scarf di bahagian luar rambut dan twist rambut anda bersama sama scarf sehingga hujung. Dan ikat scarf anda.

woven-braid

9. Tapi bagaimana jika anda tidak boleh menggayakan stail rambut di atas kerana mengalami masalah keguguran rambut?

Cara-Mengatasi-Rambut-Botak-Secara-Sempurna

Jangan risau, ada penyelesaiannya. Kebiasaannya pakar perawatan rambut di Malaysia ini sinonim dengan Yun Nam.

Yun Nam selalu keluar masuk iklan di TV dengan harga pakej mampu milik yang sememangnya kita rasa tak rugi pun mencuba untuk kenalpasti masalah rambut. Tambahan pula Yun Nam menggabungkan teknologi moden dan herba tradisional untuk membentuk rawatan khas bagi menangani setiap masalah rambut mengikut cara tertentunya. Rambut sihat, barulah dapat stail rambut cam pelakon Bollywood!

image012

Oh ya! Walaupun rambut anda tidak gugur, pastikan rambut anda tidak berminyak, berbau, berkelemumur, kering, pecah di bahagian hujung rambut atau mudah gugur. Jika ada masalah tersebut, cepat-cepat gunakan produk penjagaan rambut Yun Nam. Mencegah lebih baik daripada mengubati. Klik sini untuk tampil dengan lebih yakin datang raya nanti dengan rambut yang sihat dan bergaya dengan mendapatkan promosi hari raya istimewa ini.

LIKE dan FOLLOW Vocket di Facebook serta Instagram