Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Sekarang ini penggunaan telefon pintar sudah semakin advance . Jika dahulu telefon hanya digunakan untuk tujuan berkomunikasi sahaja, sekarang tidak lagi. Dengan hadirnya fungsi kamera pada kebanyakkan telefon pintar hari ini, kegunaan telefon pintar bukan sahaja sebagai alat komunikasi, malah lebih daripada itu.

Untuk kali ini saya tekankan pada fungsi kemera yang ada pada telefon pintar anda. Berani saya kata, majoriti pemilik telefon pintar pada hari ini pasti sudah tersedia dengan kamera sekali.

Khas buat anda yang suka ambil gambar dan rakam video terutama ketika travel, kali ini saya akan memperkenalkan alat tambahan khas yang boleh gunakan untuk dapatkan rakaman yang lebih berkualiti walaupun guna handphone saja.

Masalah utama bila rakam video guna handphone, kualiti gambar sudah cantik tapi sayang, kualiti video pula sedikit terjejas disebabkan gegaran. Jadi, sebagai solusinya anda boleh gunakan alat ini. Tak payah susah-susah beli kamera lain, guna handphone saja pun sudah cukup.

X-Cam Gimbal Stabilizer, dengan kemapuan alat ini, anda kini boleh dapatkan rakaman video yang lebih berkualiti dan stabil. X-Cam Gimbal Stabilizer merupakan alat tambahan khas digunakan bersama telefon pintar yang berfungsi untuk menstabilkan rakaman video. Tak adalah bergegar sangat video nanti.

X-Cam Gimbal Stabilizer boleh digunakan pada kebanyakkan jenama telefon popular seperti iPhone, Samsung, Oppo dan banyak lagi. Reka bentuk yang minimalis dan bersaiz poket, X-Cam Gimbal Stabilizer mudah di bawa kemana-mana dan senang digunakan.

Ia boleh digunakan untuk mengambil gambar ataupun membuat rakaman video. Apa yang perlu anda tahu sebelum memiliki alat ini ialah pastikan sambungan bluetooth telefon pintar anda berfungsi dengan baik. Boleh digunakan untuk ios dan androind versi 4.1 ke atas. Tak perlu install apa-apa aplikasi, tinggal plug & play saja.

Antara fungsi lain yang menarik, boleh mengawal angle atas bawah sehingga 360 darjah. Ini sangat membantu untuk menghasilkan video yang lawa dan berkualiti.

Lihat hasil perbezaan rakaman video sebelum dan selepas menggunakan X-Cam Gimbal Stabilizer di bawah:

Untuk video ringkas guna kamera handphone pun sudah cukup. Maksima sehabis mungkin, selagi boleh guna kita guna, janji kreatif betul tak? Buat anda yang berminat untuk memiliki X-Cam Gimbal Stabilizer, anda boleh beli di Lazada dengan harga RM155.00 sahaja.

Rating 5 bintang penuh, beli di sini.

Tak mampu pakai Osmo, guna ni pun dah ok!

Anda Mungkin Suka