Nota Editor: Sedang melayari Twitter, kami ternampak beberapa tweet yang menarik perhatian kami. Bila dilihat dan dibaca tweet tersebut, rupanya salah seorang kenalan internet kami sedang memberi tutorial ringkas bagaimana makan Nando’s dengan lebih layan dan syok!

Untitled-2-671×455
HYPE
Ini Sebab Utama Wanita Meluat Dengan Lelaki Kaki Kereta
Baca lagi →

Dengan izin beliau, kami kongsikan semula untuk rujukan pengguna Vocket semua. Enjoy!


1 – Pilih nak makan apa. Suku, setengah atau sekoq ayam. La ni sideline boleh pilih 1 ja. Dulu boleh pilih 2. Jimat sikit.

1

2 – Panggil awek Nando’s untuk order. Depa panggil Hot Chick. Lepas order, ambil sos Garlic, Hot dan Wild Herb.

2

3 – Order sampai dan Hot Chick kata enjoy your meal. Kita just cakap yes, Ok, thank you, im hungry like a monster.

3

4 – Mintak kat Hot Chick plate satu lagi. Service charge kena bayaq, suruh depa buat kerja sikit la noh.

4

5 – Letak ayam dalam plate baru. Amik 2 kentang yang paling panjang. Buat sempadan tengah-tengah plate.

5

6 – Buka penutup botol yang muncung ada kat botol Garlic. Garlic saja. Yang lagi 2 botol takyah bukak.

6

7 – Tuang bagi penuh separuh pinggan. Kahkahkah.. Takpa. Depa tak marah. hang boleh tuang sampai habis sebotol kalau mau. Depa ada bagi tahu dalam pamplet kalau tak percaya.

7

8

8 – Lepas Garlic. Tuang sos Hot dalam kadaran 20% pada sos Garlic. Nak pedas, tambah la lebih cikit. 50% cukup la.

9

10

9 – Dan last sekali sos wild and herb bagi menyedapkan rasa. Lebih kurang 20% gak. Lebih-lebih tak sedap lak nanti.

11

12

10 – Kacau hingga sebati. Ianya akan menghasilkan rasa yang nikmat ya amat. Semua rasa ada. Nak nangis time ni la sesuai.

13

11 – Potong ayam & makan guna tangan seperti orang kampung sejati. Nando’s menyeru pelanggan untuk makan tanpa guna pisau & garpu.

14

12 – Lepas makan dan kenyang. Ucaplah Alhamdulillah. Kalau tak cukup, hang order lagi. Itu jam Hot Chick memang pandang hang macam monster betul.

Kami kekalkan gaya bahasa supaya penceritaan lebih feel untuk dibaca.

Ok sekarang kami pulak nak terjah ke Nando’s. Kecur air liur nampak makanan yang sedap macam ni. Nasib baik dah tak puasa. Huhu.

LIKE dan FOLLOW Vocket di Facebook serta Instagram

Anda Mungkin Suka