touch n go

Kad touch & go dan tol itu bak isi dan kuku, umpama aur dan tebing, tak dapat dipisahkan lagi.

BeFunky-collage-2
HYPE
Gaya Hidup Sudah Berubah, Ini Antara Perkara Yang Anda Akan Rindu Ketika PKP
Baca lagi →

Kali ini kami ingin kongsikan satu kisah lucu.

Ini kisah benar tau.

_________________________

PELAJARAN BERNILAI RM1.60

Semasa raya tempoh hari,
aku ada terbaca 1 artikel yang mengisahkan..

” Seorang lelaki Melayu terperangkap di laluan Touch N Go.
tak cukup baki Kad T n G.

Kemudian, keluar seorang lelaki India di belakang,
tolong tap-kan kad T n G kepunyaan beliau.

Inilah perpaduan 1 Malaysia!
Hidup dalam keadaan harmoni dan aman damai..”

================================

Malam ni, kes yang sama terjadi di laluan aku.
Cuma terbalik sikit.

Kereta belakang = Lelaki Melayu ( aku ler )
Kereta depan yang tak cukup baki TnG = India.

Aku keluar pi tap kad Touch N Go aku kat dia.
Maka dengan best-nya dia angkat tangan,
then keluar jalan terus.

What happen to me ?
Tak boleh keluar – bukan sebab baki tak cukup.

Tapi kad Touch N Go tu cuma
boleh tap 1 kali sahaja.

1 tap = untuk 1 kali palang terbuka.

Kalau kita tap untuk orang depan = kita tak dapat access untuk
diri sendiri ( sebab dah dipakai untuk orang depan )

No 2 tap for 1 card !

================================

Lesson learn :

1 – RM1.60 yuran satu pelajaran hari ini.
2- Never tap your T n G card for front car.
3- Sometime people just make up story in facebook.
You gonna test it on your real life

4- Tak sure samada aku ini,
seorang yang bengap pergi test cuba artikel itu betui atau tidak ,
atau
Aku ini seorang yang mengambil teladan dari cerita baik baik aja.

Credit : Fazi Sufi, dengan izin.

_________________________

Like page The Vocket di Facebook.

Anda Mungkin Suka