Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Seorang lelaki di Thailand bakal menikahi trangender tercantik di dunia. Pernikahan mereka ini bakal dilangsungkan dengan meriah dan penuh gilang gemilang.

Artikel Berkaitan:

Wolipop melaporkan bahawa transgender dengan nama Nong Poy telah dilamar oleh kekasihnya Oak Phakwa Hongyok, anak seorang konglomerat Thailand. Menerusi akaun Instagramnya, Nong Poy menyiarkan foto dia dan kekasihnya sambil menunjukkan cincin pertunangannya mereka.

Dipetik dari Eva.vn, majlis perkahwinan mereka dirancang akan diadakan pada 1 Mac 2023 dengan konsep mewah dan tersergam indah.

Nong Poy juga akan mengenakan mahkota emas pada majlis perkahwinannya nanti. Mahkota yang diperbuat daripada emas itu akan dihiasi dengan bunga dan dibuat dengan tangan, ia mengambil masa sehingga tiga bulan untuk disiapkan.

Untuk pengetahuan anda, keluarga Oak adalah orang kaya Thailand. Oak adalah pewaris kumpulan Ar Jor yang merupakan muzium, restoran dan kafe terkenal di Phuket. Sementara itu, Nong Poy terkena, menerusi industri hiburan.

Sementara itu, Nong Poy juga dilaporkan mempunyai kekayaan yang cukup besar sebagai seorang artis.

Dilancarkan daripada laman web Glamour Path, Treechada Petcharat atau Nong Poy mempunyai anggaran kekayaan bernilai AS$1 juta. Kekayaan ini dijana daripada kerjaya peragaan dan lakonan.

Dia menceburi industri peragaan pada tahun 2004 dan memenangi dua pertandingan ratu cantik. Ketika berusia 19 tahun, Nong Poy memenangi gelaran “Miss Tiifany’s 2004”. Kemudian, pada tahun yang sama dia memenangi pertandingan ratu cantik “Miss International Queen”.

Mereka dilaporkan jatuh cinta semasa kedua-duanya bersembahyang di tokong untuk mendapatkan tuah. Tidak lama kemudian, mereka mula berkenalan dan memutuskan untuk berkahwin.

Bakal mertua menerima Nong Poy dengan tangan terbuka. Keluarga pengantin lelaki turut mendoakan kebahagiaan anaknya dan bakal isterinya. Nong mengucapkan tahniah kerana menyertai keluarga mereka.