Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Sekiranya sebelum ini para perokok lebih gemar untuk memilih tempat duduk diluar restoran agar bebas merokok selepas menjamah makanan, kini tidak lagi.

Berdasarkan undang-undang terbaru yang dipersetujui Kementerian Kesihatan Malaysia, kawasan luar restoran kini telah digazet sebagai kawasan larangan merokok bermula Disember ini.

Timbalan Menteri Kesihatan, Dr Lee Boon Chye

Persetujuan yang dibuat ini bertepatan dengan apa yang disarankan World Health Organisation (WHO) dalam menjamin udara yang disedut orang ramai bebas daripada asap rokok.

Selain itu, Dr Lee selaku Timbalan Menteri Kesihatan turut mencadangkan agar bilik merokok di Dewan Parlimen Malaysia dihapuskan dalam usaha untuk menjadikan dewan parlimen sebagai kawasan bebas asap rokok.

smoking

Berdasarkan undang-undang yang diperkenalkan, para perokok yang merokok dikawasan larangan yang disebutkan bakal dikenakan denda sebanyak RM10,000 atau bakal dikenakan penjara selama dua tahun.

Nampaknya para perokok perlu lebih berhati-hati selepas ini agar tidak menyalakan rokok diluar restoran dan ditempat awam agar tidak dikenakan denda dan penjara.

Saksikan Guns ‘N Roses Beraksi Di ‘Not In This Lifetime Tour Live In Malaysia’

Guns N’ Roses sekali lagi kembali ke Malaysia tetapi kali ini berbeza kerana line-up asal mereka yang akan menghiburkan anda!

Dapatkan potongan harga sebanyak 15% dengan memasukkan kod MSIA7 untuk setiap kategori (kecuali VVIP)!

Tiket boleh terus dibeli di buytickets.com.my.

Guns

Maklumat lanjut layari Facebook Rasmi Guns ‘N Roses, Facebook Fans Guns ‘N Roses, dan Facebook Galaxy Group.

Jumpa anda di sana!

Anda Mungkin Suka