Zaman sudah berubah, kini semua benda berada di hujung jari. Berita pun boleh sampai kepada anda dengan cepat tanpa perlu tunggu surat khabar hari esok.

Terbaru, tular di media sosial gambar barangan yang hadir dengan gambar bendera Israel dijual oleh sebuah kedai Cheap2Shop di Hulu Langat dan menjadi perhatian netizen.

BeFunky-collage-42
HYPE
Pengalaman Berharga, McDonald’s Tawar Peluang Untuk Anda ‘Spend Time’ Bersama Finalis AJL 35
Baca lagi →

Cheap2Shop Hulu Langat memohon maaf atas kesilapan yang berlaku.

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Tuesday, November 10, 2020

Lantaran itu, rata-rata netizen menyatakan rasa kemarahan dan berasa tersinggung dengan perkara tersebut. Malah, ada yang mengatakan tidak wajar pihak syarikat di Malaysia menjual barangan dengan menonjolkan bendera Israel.

Mana tidaknya, negara kita Malaysia tidak mengiktiraf Israel sebagai sebuah negara berikutan konflik yang berlaku antara Palestine dan Israel. Malah, negara kita juga tiada hubungan diplomatik dengan Israel.

ss 1

ss 2

ss 3

Justeru itu, pihak cheap2shop telah memohon maaf diatas kesilapan tersebut dan terlepas pandang isu yang sensitif ini. Barangan tersebut juga telah dipulangkan ke pihak HQ dan berjanji tidak akan mengulangi kesilapan yang sama.

125070939_1740484789462557_921817499896575409_n

Pihak Cheap2Shop juga berterima kasih kepada netizen kerana memaklumkan perkara tersebut. Apakah pula pendapat anda mengenai perkara ini?

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang ‘trending di The Vocket pada pautan di bawah ini.

Lebih 10 Tahun Menyepi, ‘Comeback’ Azwan Ali Dengan Imej Serba Baru Terima Pujian Netizen

“Bertongkat Itu Sunnah Nabi” – Niat Suhaimi Saad Untuk Bertongkat Kini Tercapai

Lisa Blackpink: Bagaimana Seorang Rakyat Thailand Mampu Menjadi Ikon KPOP?

Anda Mungkin Suka