Impikan percutian percuma? Kini impian anda mungkin akan menjadi kenyataan. AirAsia X telah melancarkan satu peraduan yang dinamakan Ultimate Xventure untuk remaja berumur antara 18 dan 32 tahun mencari pengalaman pelancongan kembara yang tidak dapat dilupakan.

Pemenang peraduan ini akan memenangi hadiah utama iaitu tiket penerbangan ke Auckland, New Zealand untuk empat orang, penginapan selama empat hari tiga malam dan aktiviti terpilih di sepanjang percutian berkenaan.

Tujuan peraduan ini adalah untuk memperkenalkan New Zealand sebagai destinasi kembara dan menggalakkan generasi milenial untuk meneroka apa yang ditawarkan oleh Negara Kiwi tersebut.

Antara tarikan New Zealand ialah sukan kembara ekstrim termasuk lompatan bungy di Queenstown, terjunan udara di Tasik Taupo/Wanaka dan berakit di Rotorua yang menawarkan pelancong gabungan kegembiraan adrenalin, kelajuan mendebarkan dan alam semulajadi.

Bagi bahagian pertama, peserta peraduan media sosial Ultimate Xventure perlu memuat naik gambar atau video kreatif aktiviti sukan kembara ke Instagram mereka dengan keterangan menarik dan hashtag rasmi #UltimateXventure dan #AirAsiaX.

Peraduan media sosial ini telah bermula pada 31 Julai 2017 dan akan berakhir pada 17 Ogos 2017. Penyertaan akan diadili dari 14 Ogos hingga 17 Ogos di mana seorang pemenang akan dipilih pada setiap hari dan diumum melalui radio Fly FM.

AirAsia X Ultimate Xventure Contest for Youths_1.0

Bahagian kedua atau kemuncak peraduan Ultimate Xventure yang merupakan kolaborasi bersama Sunway akan diadakan di Sunway Lagoon Extreme Park pada 20 Ogos. Pemenang akan bersaing dalam barisan perlawanan peraduan Ultimate Xventure yang menggambarkan pengalaman yang terdapat di New Zealand bagi memenuhi kehendak anak muda yang mencari pengalaman kembara.

Ketua Pegawai Komersial Kumpulan AirAsia Siegtraund Teh berkata diharapkan peraduan ini bukan sahaja membantu dalam menyemarakkan minat anak muda dalam memilih New Zealand sebagai sebuah destinasi kembara malahan untuk mewujudkan aktiviti interaktif yang dapat meningkatkan kesetiaan terhadap jenama AirAsia dalam kalangan generasi milenial.

“New Zealand menawarkan pilihan sukan kembara yang tiada tandingannya, dan hanya AirAsia X menawarkan tambang rendah yang tiada tandingannya dari Kuala Lumpur ke New Zealand untuk pelancong muda yang inginkan pengalaman keseronokan seumur hidup.”

Untuk keterangan mengenai peraduan dan maklumat lanjut tentang terma dan syaratnya, klik airasia.com/newzealand.

Penerbangan harian AirAsia X dari Kuala Lumpur ke Auckland melalui Gold Coast, Australia telah bermula sejak 23 Mac 2016.

Ikuti perkembangan mengenai aktiviti dan promosi AirAsia melalui Twitter dan Facebook.

Mengenai Kumpulan AirAsia X

AirAsia X adalah syarikat penerbangan tambang rendah jarak jauh bagi Kumpulan AirAsia yang kini terbang ke 24 destinasi di seluruh Asia, Australia, New Zealand, Timur Tengah dan Amerika. AirAsia X beroperasi dengan 30 pesawat A330- 300s, setiap satu dengan 12 Premium Flatbeds dan 365 tempat duduk ekonomi.

Syarikat penerbangan ini telah membawa lebih 19 juta tetamu sejak penubuhan perkhidmatan penerbangan jarak jauh yang telah dimulakan pada tahun 2007. AirAsia X telah diiktirafkan dengan anugerah “Kabin Premium Syarikat Penerbangan Tambang Rendah Terbaik Dunia” dan “Tempat Duduk Premium Syarikat Penerbangan Tambang Rendah Terbaik Dunia” di acara tahunan Anugerah Dunia Penerbangan Skytrax bagi empat tahun berturut-turut dari tahun 2013 – 2016.

Baca lagi: Inilah 20 Tip Cara Saya Berjimat Sewaktu Travel Di New Zealand

BACAAN SETERUSNYA

© 2018 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W). Dibuat dengan cinta di Damansara ❤