Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Nota Editor: Kisah kejayaan adik Pavitra yang tidak pernah mengenal erti putus asa dalam menimba ilmu sehingga mendapat keputusan cemerlang dalam SPM ini asalnya dikongsikan oleh Facebook Alam Flora dan kami kongsikan semula disini semoga ianya memberikan manfaat dan semangat kepada pembaca The Vocket yang lain.

SMK Convent Kajang

Pavitra A/P Chinapah merupakan seorang pelajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Kajang. Ketika keputusan SPM diumumkan, beliau telah berjaya menjadi pelajar cemerlang apabila mendapat kesemua A+ dalam pelajaran yang diambil.

Pavitra

Kecemerlangan gadis ini tidak datang secara mudah, kerana adik Pavitra tidak mengambil sebarang kelas tambahan sebaliknya beliau membuktikan usaha keras dan semangat yang ada padanya membuahkan hasil. Pavitra sering mengulangkaji pelajaran selepas habis waktu persekolahan, dan kekuatan untuk berusaha juga didorong oleh faktor kekeluargaan.

Bapa Pavitra merupakan seorang pemandu jentera di Alam Flora dan kejayaan manis ini membuatkan ibu dan bapanya berasa sangat bangga. Kisah kejayaan Pavitra dikongsikan di page Alam Flora dan ianya mendapat lebih 1,800 shares.

Pavitra

Menanam cita-cita untuk menjadi seorang doktor pakar kulit, Pavitra menyatakan subjek paling sukar baginya ketika SPM adalah Pendidikan Moral.

Ianya sangat berbeza dengan kebanyakan pelajar yang apabila ditanya soalan yang sama, pasti akan menjawab dengan subjek killer seperti Matematik Tambahan, Biologi dan Kimia.

Pavitra

Semoga kejayaan dalam SPM ini menjadi satu batu loncatan buat adik Pavitra untuk terus berusaha dan mengecapi lebih banyak kejayaan dimasa hadapan. Tahniah kami ucapkan kepada beliau dan ahli keluarga atas pencapaian yang sangat membanggakan ini.

BACA: Tips Permohonan Biasiswa Untuk Pengajian Luar Negara Yang Ramai Orang Tak Tahu

Jangan lupa untuk like Facebook The Vocket