Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Setelah beberapa kali filem aksi terbaru James Bond lakonan Daniel Craig terpaksa ditangguhkan beberapa kali ekoran pandemik COVID-19, akhirnya ia dilaporkan mungkin ditayangkan sekitar Oktober ini walaupun ada ura-ura menyatakan kemungkinan terpaksa ditangguh lagi sehingga tahun hadapan.

Namun, ia tidak menghalang syarikat pacuan empat roda terkenal Britain, Land Rover untuk menghasilkan sebuah model Defender edisi khas bersempena penglibatan model tersebut dalam filem James Bond ke-25, ‘No Time To Die’.

SUV ‘007’ edisi terhad berwarna matte black ini dihasilkan oleh jabatan SVO Bespoke Land Rover menggunakan model Defender V8 90 dan Defender V8 110. Ia hadir dengan roda 22-inci Gloss Black, kaliper hadapan berwarna Xenon Blue dan lencana belakang ‘Defender 007’.

Model ini dikuasakan dengan enjin 5.0-liter V8 Supercharged, transmisi automatik 8-kelajuan yang dapat menghasilkan 518hp dan 625Nm tork. SUV secret agent ini mampu memecut 0-100km/j dalam tempoh 5.1 saat dan boleh mencapai kelajuan maksimum 239km/j.

Disebabkan model SUV ini khas dibuat untuk para pengumpul kereta, ia hanya dihasilkan terhad 300 unit sahaja, di mana setiap unit mempunyai logo eksklusif ‘SV Bespoke’ dan ‘One of 300’. Harga ditawarkan bermula USD114,600 (RM475,188) tidak termasuk kos-kos lain.

Sumber Gambar: Land Rover
Sumber Gambar: Land Rover
Sumber Gambar: Land Rover
Sumber Gambar: Land Rover

Salah sebuah model Aston Martin edisi terhad yang dimiliki oleh ‘James Bond’—Daniel Craig pernah dijual melalui bidaan pada tahun 2018 lalu. Baca lebih lanjut melalui pautan di bawah.

Aston Martin ‘Vanquish’ Milik Daniel Craig Bakal Dijual Pada Harga RM2.3 Juta

Tonton Trailer Teaser Filem James Bond ‘No Time To Die’

Lihat Pertarungan Epik Daniel Craig Dan Rami Malek Dalam Trailer Rasmi ‘No Time To Die’