Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Seorang lelaki dari Jepun, Toco, mempunyai cita-cita yang unik jika dibandingkan dengan orang lain. Daripada menjadi doktor atau profesion lain yang diimpikan kebanyakan orang, Toco mahu menjadi haiwan.

Artikel Berkaitan:

Baru-baru ini, lelaki Jepun ini tular di media sosial kerana berubah menjadi seekor anjing. Toco mendedahkan bahawa ini adalah impian zaman kanak-kanaknya.

“Keinginan ini (menjadi binatang) sudah lama, bahkan sejak saya masih kecil,” ujar Toco, dipetik dari saluran YouTube peribadinya, I want to be an. “Sukar untuk menjawab apa yang mendorong saya ingin menjadi haiwan,” tambah Toco.

Toco berkata dia memilih anjing sebagai “ideal sebenar” kerana cintanya pada haiwan tersebut. Selain itu, dia juga menganggap anjing ini besar dan tidak terlalu jauh dari badan manusia.

“Sebabnya kerana ini (anjing) adalah haiwan kegemaran saya dan saiznya. Saya sangat suka haiwan comel berkaki empat,” kata Toco. “Selain saya suka anjing Collie, saiznya juga mengikut badan saya,” sambungnya.

Menurut laporan New York Post, syarikat yang mengeluarkan kostum anjing Collie Toco, Zeppet, berkata bahawa ia mengambil masa 40 hari untuk membuat pakaian itu. Khabarnya, kos pengeluaran kostum tersebut ialah 2 juta yen atau RM64,000.