Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Raya hampir tiba. Mesti semua tak sabar nak sambut Raya kan? Tapi Raya, Raya juga, sebelum nak sambut Raya, anda kena bersihkan rumah dulu. Masa Raya inilah kebersihan merupakan aspek yang paling penting.

Berbeza dengan tahun-tahun sebelum ini, anda bersihkan sesetengah tempat sahaja. Sekarang ini anda tak boleh dah buat macam tu. Anda kena fikirkan keselamatan setiap ahli keluarga yang datang dan juga yang ada dirumah!

Setiap tempat dan setiap sudut anda kena bersihkan. Membersih memang penat dan perlukan banyak tenaga, tapi kalau anda tahu cara dan kaedah yang sesuai, anda boleh jimat masa dan juga jimat duit! Lagi best kalau ada satu pencuci yang boleh selesaikan semua masalah kebersihan rumah anda tu kan?

Clorox boleh membantu! Bukan setakat membersihkan rumah sahaja. Ia juga boleh disinfeksi rumah anda Raya.

Guna Clorox Bleach untuk menghilangkan kesan kotoran dan membasmi kuman.

Masa Raya anda nak basuh semua benda, lagi-lagi fabrik yang berwarna putih. Anda mesti nak ia nampak lebih bersih dan bebas dari kotoran yang ada.

Gunakan Clorox Bleach untuk menghilangkan kesan-kesan kotoran yang ada. Memang terus bersih nampak macam baru dan ia juga boleh disinfeksi kuman. Dah kemas tu, anda jangan lupa juga untuk basuh mop dan kain lap anda dengan Clorox Bleach untuk disinfeksi segala sisa-sisa kuman yang tertinggal.

clooorrr-1200×446

Sesuai untuk kegunaan: Mencuci fabrik berwarna putih, membersihkan bilik Make-up, mencuci mop dan juga kain lap.

Klik link Shopee untuk membeli,

Nak bersih tapi nak rumah bau wangi semerbak.

Nak lantai wangi berkilat dan berbau wangi semerbak? Percayalah cakap kami, guna Clorox Clean-Up All Purpose Cleaner akan buat rumah anda rasa macam hari-hari, hari Raya.

DDD05B9B-F448-4A24-9873-08081353DA54-1520-000000CA31C0E981-630×489

Ada 3 bauan yang anda boleh pilih iaitu Lavender,Lemon dan Fresh Scent! Wangian lavender tu antara kegemaran orang ramai. Pencuci ini juga ada Clorox Bleach jadi, selain dari rumah anda wangi dan bersih, ia juga boleh membasmi kuman.

Sesuai untuk kegunaan: Lantai, dinding, sinki dan kaunter dapur.

Klik link Shopee untuk membeli.

Ada Kulat dan kulapuk?

Tiba-tiba terperasan ada kulat dan kulapuk dekat dinding? Clorox Mold & Mildew Remover boleh bantu anda.

Anda spray je Clorox Mold & Mildew Remover yang khas untuk kulat dan kulapuk. Menanggalkan kulat & kulapuk dalam masa kurang dari 1 minit. Anda tak perlu nak gosok kuat-kuat pun. Mesti mak anda terus kagum tengok betapa bersihnya bilik air.

IMG_2194-630×473

Sesuai untuk kegunaan: Sinki, Tub Mandi dan dinding berjubin.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Tahukah anda mangkuk tandas mengandungi 3.2 juta bakteria per inci persegi?

Banyak betul bakteria yang ada dekat mangkuk tandas. Anda boleh hilangkan semua tu dalam sekelip mata je dengan Clorox Toilet Bowl Cleaner. Muncung dispenser yang lebar memudahkan pembersihan di bawah rim mangkuk tandas.

IMG_2215-630×473

Anda tak payah bukak Cap nozzle untuk keluarkan detergent tersebut. Tiadalah asyik hilang atau tersalah letak. Hanya perlu pusing dan dah boleh guna. Ada dua bau yang anda boleh pilih iaitu Lavender dan Lemon.

Klik link Shopee untuk membeli.

Bersihkan dapur boleh menjadi salah satu tugas yang paling memakan masa. Ini untuk anda.

Tapi kalau anda guna Clorox Kitchen Cleaner Spray, ia boleh menjimatkan masa anda. Gunakan dalam masa kurang dari 1 minit dah bersih.

Ia boleh menghilangkan gris & minyak-minyak serta selamat digunakan di kebanyakan permukaan dapur

IMG_2119-630×473

Sesuai untuk kegunaan: Kebanyakkan permukaan dapur.

Klik link Shopee untuk membeli.

Jangan lupa bersihkan tempat yang orang selalu pegang jugak.

Anda boleh siap-siap beli Clorox Expert  Disinfecting Wipes. Letakkan di ruang tamu, bila-bila anda nak lap air tertumpah atau tombol pintu senang anda boleh terus pakai. Tisunya juga lebih tahan dan mempunyai kualiti yang terbaik. Tak kisah apa-apa permukaan,semuanya boleh dibersihkan.

IMG_2233-scaled-e1619369308313-630×420

Antara area yang paling anda kena titikberatkan ialah tombol pintu, suis-suis, telefon bimbit, tablet, laptop dan alat kawalan jauh.

Nak lagi senang anda letak je dekat pintu masuk rumah tu, senang tetamu masuk terus ambil dan bersihkan apa yang patut. Kalau kita nak Raya dengan lebih tenang dan selamat. kena sentiasa bersedia.

IMG_1400-630×473

Anda boleh dapatkan juga Clorox Expert Disinfecting Wipes dalam bentuk 3 saiz iaitu Flowpack 15s, Flowpack 30s and Canister 30s. Mudah nak dibawah kemana-mana juga.

Tetamu pun rasa lebih selesa dan selamat kalau anda gunakan kaedah ini.

IMG_2452-630×472

Pastikan anda beli semua produk untuk bersihkan rumah anda dulu barulah sambut Hari Raya. Dapatkan produk Clorox di pasaraya atau kedai berhampiran anda. Online pun ada, anda klik sahaja di sini.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web Clorox atau Facebook Clorox Malaysia